05 Mart 2023 15:30

İYİ Partili Koray Aydın: “Beşli çete” temsilcisi ile görüşmedim

İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı Koray Aydın, Cengiz Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz ile görüştüğü yönündeki iddia için "İftira ve gerçek dışı" dedi.

Fotoğraf: İbrahim Maşe/DHA

Paylaş

İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı Koray Aydın, Cengiz Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz’le görüştüğü yönündeki iddiayı yalanladı. Aydın, "Bu iftirayı atan ve yayanlar hakkında yargıda hesabı sorulacaktır" dedi.

Konu hakkında sosyal medya hesabından açıklama yapan Aydın, şunları kaydetti:

"Karanlık odaklar tarafından, şahsımı ve İYİ Parti’yi karalamak amacıyla basın ve sosyal medyaya servis edilen 'Beşli Çete' temsilcisi ile görüştüğüm yönündeki iddialar, alçakça bir iftiradır ve gerçek dışıdır. Bu iftirayı atan ve yayanlar hakkında yargıda hesabı sorulacaktır.

'Beşli Çete' kavramını ilk kez ortaya atan ve Türk kamuoyuna mal eden İYİ Parti ve cesur liderimiz Sayın Meral Akşener’dir. Türk milleti emin olsun, İYİ Parti iktidarında 'Beşli Çete'den, ülkemizin kaynaklarını yağmalayanlardan ve yolsuzluk yapanlardan mutlaka hesap sorulacaktır.

'Beşli Çete' temsilcisi ile görüştüğüm yönündeki alçakça iftiraların tam da İYİ Parti’nin dayatmalara boyun eğmediği, cesurca bir dik duruş sergilediği ve kendi yolunu çizdiği bir zamanda gündeme getirilmesini, büyük Türk milletinin şaşmaz vicdanına ve takdirlerine sunuyorum."

NE OLMUŞTU?

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, daha önce yaptığı açıklamalarda Hazineden "beşli çeteler tarafından çalınan paranın 418 milyar dolar olduğunu" tespit ettiklerini, bu nedenle suikast tehditleri aldığını söylemişti.

Partisinin 31 Mart'taki Meclis grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, "Halkıma bir taahhütte bulunmak istiyorum: Çeteleri temizleme, devlet hazinesinden sülükleri temizleme operasyonum başlamadan önce Ankara'ya dev bir dijital pano kurduracağım. Adı çetemetre olacak! Halktan çalınan ve geri alınan her doları görecekler bu panoda. 418 milyar doları burada görünceye kadar asla durmayacağım! Onların Türkiye'deki mal varlıkları, yurt dışına kaçırdıkları, ailelerine transfer ettirdikleri her kuruşun peşine düşeceğim" demişti.

Kılıçdaroğlu'nun bu söylemi ile İYİ Partinin cumhurbaşkanlığı için başka adayları öne sürmesi arasında bağlantı kurulmuştu.

Diken tarafından dün akşam "Akşener’i masadan kaldıran ‘yumuşak geçiş’ baskısı mı?" başlıklı bir haber yayımlanmıştı.

Haberde, "Diken’in öğrendiğine göre görüşme İYİ Parti’de Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığı adaylığına muhalefetin başına çeken Koray Aydın ile ‘Beşli Çete’nin önde gelen ismi Cengiz Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz arasında, Cengiz İnşaat’la ortak işlere imza atan Özaltın İnşaat‘ın Ankara’nın Çankaya ilçesindeki Nene Hatun Caddesi’nde bulunan ofisinde yapıldı" ifadeleri yer almıştı.

Kılıçdaroğlu da dün Twitter hesabından "418 milyar dolar ile ilgili çok kararlı olduğumun tekrar altını çizmek isterim. Her kuruşu bu milletin insanlarına geri verilecek. Kim olduğunuz, nasıl düşündüğünüz, kime oy verdiğinizin hiçbir önemi yok; bu para sizin, hakkınızı alacaksınız" paylaşımını yapmıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Depremlerde 46 binin üzerine büyük ve küçükbaş hayatını kaybetti: Besici ve çiftçiler desteklenmeli

SONRAKİ HABER

Antalya'da domates üreticileri ihracat kısıtlamasının kaldırılmasını istedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa