05 Mart 2023 16:11
Son Güncellenme Tarihi: 05 Mart 2023 19:08

Urfa'da ağır hasarlı bir bina çöktü: 1 yaralı enkazdan çıkarıldı, 1 kişi aranıyor

Urfa'da ağır hasarlı ve 6 katlı olduğu belirtilen bir bina yıkıldı. Enkaz altında kalan bir kişi yaralı olarak kurtarılırken, bir kişi için arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

Fotoğraf: Eşber Ayaydın/AA

Paylaş

Urfa'da 6 katlı ağır hasarlı bir bina bugün saat 15.40 sıralarında büyük gürültüyle çöktü. CHP Urfa İl Sekreteri Avukat Ronayi Paydaş, CHP Urfa Başkanlığının da bulunduğu binanın ağır hasarlı olduğu için ilk günden boşaltığını belirtti. Urfa Barosu, binanın bulunduğu alanın yaya ve araç trafiğine açık olması nedeniyle yetkililer hakkında suç duyurusnda bulunacaklarını belirtti.

AA'nın haberine göre Maraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen kentte Haliliye ilçesindeki bir bina çöktü. Bölgeye AFAD, itfaiye, UMKE, sağlık ekipleri ile güvenlik güçleri sevk edildi.

1 KİŞİ KURTARILDI, 1 KİŞİ ARANIYOR

Çöken binanın altında 2 kişinin olduğu duyumu üzerine arama kurtarma çalışmalarına başlayan ekipler bir kişiyi yaralı olarak kurtardı. Enkaz altında olduğu tahmin edilen diğer kişinin kurtarılması için de çalışmalar sürdürülüyor. 

 

 

CHP Urfa İl Sekreteri Avukat Ronayi Paydaş, CHP Urfa Başkanlığının da bulunduğu binanın ağır hasarlı olduğu için ilk günden boşaltığını belirtti. Paydaş sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “CHP Şanlıurfa Başkanlığımızın bulunduğu bina Kahramanmaraş merkezli depremde ağır hasar gördüğünden dolayı tüm bina ilk günden boşaltıldı. Az önce aldığımız habere göre bina çökmüş durumda. Binada CHP İl Örgütünden kimse yoktu. Temennimiz Başka kimselerin de olmaması” dedi.

URFA BAROSU: HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATACAĞIZ

Urfa Barosu tarafından yapılan açıklamada "Binanın bulunduğu alanın yaya ve araç trafiğine açık olması ve yetkililer tarafından hiçbir güvenlik önlemlerinin alınmaması nedeniyle sorumlular hakkında hukuki süreci başlatacağımızı kamuoyuna saygıyla bildiriyoruz." denildi.

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Yunanistan’da tren faciasına öfke büyüyor: Bu suç örtbas edilemeyecek

SONRAKİ HABER

"Hesap soracak gücümüz var"

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa