06 Mart 2023 10:30

Amedspor'a yönelik saldırıya ilişkin gözaltı sayısı 10'a yükseldi

Bursaspor karşılaşmasında Amedspor ekibine yönelik saldırılara ilişkin gözaltı sayısı 10'a yükseldi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Amedspor-Bursasporlu maçında açılan pankartlar ve oyunculara yönelik saldırı ile ilgili gözaltına alınanların sayısı 10’e yükseldi.

TFF 2’nci Lig Beyaz Grup 25’inci haftasında Bursaspor'a konuk olan Amedspor oyuncularına ve taraftarlarına yapılan saldırılar ve tribünlerde açılan pankartlara ilişkin 10 kişi gözaltına alındı. Sorguları süren şüphelilerin, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

İçişleri Bakanlığı tarafından görevlendirilen müfettişler soruşturmaya başlarken, tribünden sorumlu müdür ve maç güvenlik amiri ile yardımcısının açığa alındığı bildirildi. 

Dün Amedspor, Bursaspor’la oynayacağı deplasman maçı öncesi Amedspora yönelik saldırılar sahada da sürmüş, maç öncesi Amedspor sahaya çıktığı sırada çok sayıda kişi de sahaya inip Amedsporlulara saldırmıştı. Tribünlerden yabancı maddeler, bıçak ve kurşun atılmış, Bursasporlu oyuncular da Amedsporluların üzerine yürümüştü. Maç başladığında da tribünde bir grup taraftarın Yeşil kod adlı JİTEM elemanı Mahmut Yıldırım'ın, 90'larda derin devletin insan kaçırmasının simgesi haline gelen "beyaz toroslar"ın ve Kurtlar Vadisi'ndeki Pala karakterinin posterleri açılmıştı. Maç sonrası soyunma odasında da Amedsporlu oyunculara yönelik fiziki saldırılar sürmüştü. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Arap Alevilerin kutsal günü: Leyle-t el-shaban buruk geçti

SONRAKİ HABER

Amedspor Taraftar Derneği: Irkçı saldırıyı kınıyor, sorumluların yargılanmasını istiyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa