06 Mart 2023 10:33

Amedspor Taraftar Derneği: Irkçı saldırıyı kınıyor, sorumluların yargılanmasını istiyoruz

Amedspor Taraftar Derneği'nin, Amedspor’a yönelik saldırı ile ilgili yaptığı açıklamada; “ırkçı ve çirkin saldırıyı kınıyor, sorumluların derhal bulunarak yargı önüne çıkarılmasını istiyoruz" denildi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Amedspor-Bursaspor maçı Bursa’ya giden Amedspor’un kaldığı otele önüne gelen grup tarafından ırkçı saldırıya uğramış, bu saldırılar maç sırasında da sürmüştü. Amedspor maç için sahaya çıktığında saldırıya uğradı. Sahaya bıçak ve mermilerin de arasında bulunduğu yabancı maddeler atıldı. JİTEM'ci Yeşil ve "beyaz toroslar" posterleri açıldı. Maça dakikalar kala Amedspor sahaya çıktığı sırada çok sayıda kişi de sahaya inip Amedsporlulara saldırdı. Paylaşılan görüntülerde, tribünlerden yabancı maddeler Amedsporlu oyunculara atıldı, Bursasporlu oyuncular da Amedsporluların üzerine yürüdü.

Saldırı ile ilgili Amedspor Taraftar Derneği tarafından yapılan açıklamada; Amedspor’un kaldığı otele Bursaspor taraftarları gelerek kulüp yöneticileri ve futbolculara dönük ırkçı provakatif saldırılar gerçekleştirildiği belirtilerek; “Takımımızın bulunduğu otelin önünde yapılan ırkçı saldırılara karşı kolluk kuvvetler herhangi bir müdahalede bulunmayarak sadece yapılan küfür ve hakaretleri izlemekle yetinmiştir” denildi.

Maç öncesi stada gelen kulüp yönetimi ve takıma yol güzergahı da dahil olmak üzere stadyum içerisinde de ırkçı saldırıların artarak devam ettiği ifade edilen açıklamada şöyle denildi; “Maçın başlamasına dakikalar kala, saha içerisine atılan mermi, bıçak delici ve yaralayıcı vb. maddelerin yanı sıra, Bursaspor futbolcuları ve yöneticileri takımımıza ırkçı saldırı ve hakaretlerin dozunu arttırarak saha içerisinde futbolcularımıza fiziki olarak saldırdı.Akabinde türbinlerde Bursaspor taraftarları, 90’lı yılların faili meçhul katliamlarında kullanılan Toros model arabanın ve onlarca masum sivili katleden ve JİTEM’in paralı katili Yeşil Kod adlı Mahmut Yıldırım’ın posterini açarak ırkçı sloganlar atmaya başladı. Stadyum girişlerinde yoğun polis güvenlik önlemi olmasına rağmen bu posterlerin içeri alınmasına bilerek göz yumulmuştur.”

Maçın başlama düdüğünden, bitiş düdüğüne kadar yönetime, futbolculara ve teknik ekibe fiziki ve sözlü olarak devam eden ırkçı saldırıların sonucu futbolcu ve teknik ekipte yer alanların yaralandığı vurgulanan açıklamada; “Amedspor’a yapılan bu ırkçı ve çirkin saldırılar, Amed spor şahsında halkımıza yapılmıştır. Yıllarca devletin derin ve kirli odaklarına karşı mücadele eden halkımız tüm katliam, baskı ve asimilasyon politikalarına karşı tarihi bir direniş sergileyerek onurlu durmayı başarmıştır. Halkımıza mesaj vermek için, JİTEM’in paralı katilinin posterini stadyumlarda açanların arkasındaki kirli siyasi odaklar dönüp Amed zindanında direnişiyle tarih yazanların mücadelesine bakmaları yeterli olacaktır. Bu halk ne JİTEM’in paralı katillerine, nede devletin derin ve kirli oyunlarına karşı onurlu mücadelesinden asla taviz vermeyecektir” denildi.

Açıklamada son olarak şu ifadelere yer verildi; “Amedspor Taraftarlar Derneği olarak, takımımıza yapılan bu ırkçı ve çirkin saldırıları kınıyor ve sorumluların derhal bulunarak yargı önüne çıkarılmasını istiyoruz. Kazan daima dostluk olacak” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Amedspor'a yönelik saldırıya ilişkin gözaltı sayısı 10'a yükseldi

SONRAKİ HABER

Ataşehir'de inşaatın istinat duvarı, bitişik evin bahçesiyle birlikte çöktü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa