06 Mart 2023 15:33

“Depremde Kadın Dayanışması” etkinliği Boğaziçi Üniversitesinde

Boğaziçi Üniversitesi Kadın Araştırmaları Kulübü, 8 Mart kapsamında 6-10 Mart tarihleri arasında çeşitli etkinlikler düzenliyor. 9 Mart'ta “Depremde Kadın Dayanışması” adlı panel gerçekleştirilecek.

Görsel: BÜKAK

Paylaş

Boğaziçi Üniversitesi Kadın Araştırmaları Kulübü, her yıl olduğu gibi bu yıl da kampüste 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında 6-10 Mart tarihleri arasında hafta boyu sürecek çeşitli etkinlikler düzenliyor. Kadınlar unutmamak için, dayanışma için, mücadele için, isyan etmek için, yaşam ve umut için 9 Mart Perşembe günü “Depremde Kadın Dayanışması” adlı panelde bir araya geliyor.

Ekmek ve Gül’den Sevda Karaca, Mor Dayanışma’dan İrem Kayıkçı, Afet İçin Feminist Dayanışma’dan Ezgi Karakuş, Afet Çocuk Sivil Koordinasyon Ekibi’nden Gözde Durmuş deprem bölgelerindeki saha deneyimlerinden bahsederken bölgedeki kadınlarla dayanışma mekanizması kurmanın imkanlarını tartışacak. Ayrıca Kadir Has Üniversitesi öğretim üyesi ve Feminist Kadın Çevresi’nden Özlem Aslan ve Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyesi Zeynep Kadirbeyoğlu ile sürecin ekonomik ve politik arka planı, deprem ve toplumsal cinsiyet ilişkisi, kadınların, LGBTİ’lerin ve çocukların depremden nasıl etkilendiği konuşulacak.

Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüs’te ÖFB Demir Demirgil Salonu’nda 18.30’da gerçekleşecek olan “Depremde Kadın Dayanışması” paneline herkes davetli.

Etkinliğe okul dışından katılacak katılımcıların ilgili formu doldurmaları gerekiyor:

Hafta boyunca gerçekleşecek diğer etkinliklerin detatlarına BÜKAK’ın sosyal medya hesaplarından ulaşabilirsiniz. Instagram hesabına buradan, Twitter hesabına ise buradan ulaşılabilir.

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Edirne'de Tunca Köprüsü, hızlı tren çalışması sebebiyle trafiğe kapatıldı

SONRAKİ HABER

Merkez Bankasına Suudi desteği: 5 milyar dolar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa