06 Mart 2023 21:23

Amedspor Başkan Vekili Ömer Elaldı maçta yaşananları anlattı: Düşman askeriymişiz gibi davrandılar

Bursaspor derbisinde saldırıya uğrayan Amedspor'un Başkan Vekili Ömer Elaldı, saldırıların sorumluluğunun Bursa İl Spor Güvenlik Kurulu ve emniyet yetkililerinde olduğunu belirtti.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Eylem NAZLIER
İstanbul

Bursa’da oynanan Bursaspor-Amedspor karşılaşmasında Amedsporlu oyunculara dönük ırkçı saldırılara tepkiler çığ gibi. Futbolcuların kaldığı otelin önünde başlayan ve sahada süren provokasyon ve saldırıları Amedspor Başkan Vekili Ömer Elaldı Evrensel’e değerlendirdi. Sahaya atılan taş, bıçak, demir musluk gibi maddelerin stada nasıl sokulduğunu soran Elaldı, saldırının organize olduğunu ifade etti; otel önünde Bursaspor taraftarları ve emniyet güçlerinin birlikte küfür ettiklerini iddia etti.

Maç sırasında yaşananları anlatan Elaldı depremde hayatını kaybedenler için yapılan saygı duruşu sırasında bile Amedsporlu oyunculara küfürler edildiğini söyleyerek “Başka hiçbir şey demiyorum. Depremzedelere saygısı olmayanlardan bahsediyoruz” dedi.

Saldırıların sorumluluğunun Bursa İl Spor Güvenlik Kurulu ve emniyet yetkililerinde olduğunu söyleyen Amedspor Başkan Vekili Elaldı, “Bursaspor'un muhabiri otelimizi ifşa etti. Otelimize havai fişekler atıldı. Ölürüm Türkiye’m şarkısını dinlettiler. Sanki cephede düşman askermişiz gibi davrandılar” dedi.

"STADA SADECE 3 YÖNETİCİ ALINDI"

Amedspor yöneticilerinin stada girişinin de engellendiğini anlatan Elaldı, “Sadece 3 yönetici girebildi. Dünyanın her yerinde yöneticiler sahaya çıkar zemini kontrol eder. Bursaspor bize geldiğinde de böyle oldu. Bütün yöneticilerini içeri aldık. Ama onların kafasında bir planı olduğu için sadece 3 kişiyi aldılar” diye konuştu.

Bursaspor oyuncuları, yöneticileri, teknik heyetin bir Amedsporlu futbolcuya saldırdığını hatırlatan Elaldı, “Bana saldıran oyuncu, geçen sene bizim takımdaydı. Özellikle futbolcuların böyle bir şeye girmesi insanı üzüyor” ifadelerini kullandı.

MERMİ, TAŞ, BIÇAK, DEMİR MUSLUK...

Hem futbolcular ısınırken hem de maç esnasında Bursaspor taraftarlarının sahaya mermi, taş, bıçak, demir musluk fırlattığını söyleyen Elaldı, “Yaralanan oyuncular o şekilde maça devam etti. Korneri kullanan oyuncumda Bursalı; çocuk bacağına torpil yiyor, yaralanıyor. Hakem ‘Bana madde atılıyor diye gelmeyin ve sarı kart gösteririm’ demiş. Üst araması yapılsa mümkün değil bu kadar cisimin stada girmesi. Bir şahsın elinde sapan var, bir kova taş önünde, bize atıyor. 90 dakika boyunca bu maddeler nasıl hiç bitmiyor?​” diye sordu.

BAYRAĞIMIZI YAKTILAR, CEZASI NE OLACAK?

Amedspor bayrağının yakıldığını da hatırlatan Elaldı, “Bir takımın bayrağını yakmanın cezası alt lige düşmektir. Beyaz torosları, faili meçhul cinayetleri işleyen kişilerin görsellerini, pankartlarını asıyorlar. Bir cezası olacak mı göreceğiz” dedi. Gittikleri hemen her yerde benzer girişimlerle karşılaştıklarını hatırlatan Elaldı, “Bu kadarını yaşamamıştık. Emniyetten hiçbir şey görmedik. Polisler ve müsabakanın özel güvenlik amirlerinden şikayetçi olduk” dedi.

Saldırılar nedeniyle federasyon başkanını aradıklarını ancak yanıt alamadıklarını söyleyen Amedspor Başkan Vekili Ömer Elaldı, “Biz UEFA’ya da FIFA’ya da başvuru yapacağız. Oynanmaması gereken bir maç oynandı. Güvenlik önlemleri yetersizdi. Çok ağır şeyler yaşadık” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Eğitim Sen Kocaeli: Tüm okulların depreme dayanıklılık raporları açıklansın

SONRAKİ HABER

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar: Kılıçdaroğlu'nu görüşmeye bekliyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa