06 Mart 2023 21:34
Son Güncellenme Tarihi: 07 Mart 2023 00:49

Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu: Sadece ben değil 84 milyon aday!

Millet İttifakının Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, "Sadece ben değil 84 milyon aday! Halktan çalınanı halka geri vereceğiz. Birleşe birleşe kazanacağız" dedi.

Fotoğraf: Evrim Aydın/AA

Paylaş

Baş döndüren bir pazarlık süreci sonunda Meral Akşener masaya döndü. Millet İttifakı saatler süren toplantısı sonucunda Cumhurbaşkanı adayının Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu ve Parlamenter Sisteme Geçiş Süreci yol haritasını açıkladı.

Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi Genel Merkezi önündeki duyurunun ardından CHP Genel Merkezi önüne geçti. CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanları Masur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu da Kemal Kılıçdaroğlu'na eşlik etti.

Genel Merkez önünde kürsü hazırlandı, ciddi bir kalabalık toplandı. Yurttaşların bekleyişi "AKP halka hesap verecek" sloganlarıyla sürdü.

Kılıçdaroğlu, konuşmasında şunları kaydetti:

"BİR SEÇİMİ KAZANMAKTAN FAZLASINA ADAYIM"

"Hepinize yürekten teşekkür ediyorum. İki değerli arkadaşlarım, Sayın Ekrem İmamoğlu ve Sayın Mansur Yavaş ile birlikte bir yola çıktık. Yolumuz aydınlık olsun, güzel bir gecedeyiz. Berat Kandilini andığımız gecedeyiz. Huzur içinde, birlikte yaşamak istiyoruz.

Bugün bir adaydan öte bir değişimin temsilcisi olarak karşınızdayım. Uzun zamana yayılan bir emeğin, özveriyle ilmek ilmek örülmüş bir ortak aklın sözcüsü olarak sizlerleyim.

Ben ve ittifakımız, bu ülkeyi akılla, erdemle ve liyakatle yönetmeye adayız. Ben sadece bir Cumhurbaşkanı adayı değilim; bereket, huzur ve adalet hasretinin de adayıyım. Gülümseyen yüzleri tekrar görmek için adayım. Bir seçimi kazanmaktan fazlasına adayım."

"SADECE BEN DEĞİL 84 MİLYON ADAY"

"Gönülleri kazanmaya, kaygıları gidermeye, korkuları aşmaya, küslükleri barıştırmaya ve sofralara bereketi getirmek için adayım.

Ama sadece ben değil, her vatandaşım, oy vermeye gidecek olan herkes, bu ülkeyi olması gerektiği ve hak ettiği yaşam için değiştirmeye adaydır.

Ben uzun bir yolculuktan geldim… Yol boyunca heybemi, Bu güzel ülkenin insanlarının öyküleriyle doldurdum… 

Onların yüzleri, sesleri, özlemleri bana pusula oldu. Şimdi onlarla birlikte adayım!

Bize kader dedikleri bu nizamı, değiştirmek istiyoruz! Sevgili halkım, kimler aday biliyor musunuz? 

Ankara’da elektriği kesilen İbrahim’e misafir oldum. İbrahim Bey aday.

Bartın maden faciasında hayatını kaybeden maden işçisi Rıdvan’ın ailesini ziyaret etmiştim. Rahmetli Rıdvan’ın oğlu Emrullah aday.

Şanlıurfa’da evladı için nöbet tutan Emine Şenyaşar’a sarıldım. Emine Hanım aday.

8 Şubat’ta Hatay Samandağ’da, 'İçeride annem, abim ve babam var. Ses veriyorlar, termal kamerada ısı da var ama girecek ekipman yok' diye bize feryat eden gencimiz aday. Tüm depremzedelerimiz aday. Böyle bilmeniz gerekiyor.

Ekmeğini çöpten çıkartan, ekmek teknesi gasbedilen kağıt toplayıcıların deposuna gittim, çaylarını içtim. İşte oradaki Baver Bey aday.

Süt veren ineğimi kestirip kredi ödüyorum diye feryadını dinlediğim, çiftçi Meliha Hanım aday.

28 Şubat sürecinde, öğretmenlik mesleğinden atılan Sultan Kara ve ailesine gittim. Onları dinledim. Sultan Hanım da aday.

Ergenekon kumpasıyla canına kastettikleri Kuddisi Okkır’ın evine gittim. Beni metanetle karşılayan Sabriye Okkır Hanım da aday.

Torbacılara öldürttükleri Sinan Ateş’in eşi Ayşe Hanım aday.

73 yaşında Kazdağları'nı savunan Hanife teyze de aday.

KPSS’de derece yapmasına rağmen atanamayan Salihcan’ı dinlemiştim. Salihcan da aday.

Gezi Parkı davasında haksız yere hapiste yatan, şehir plancı Tayfun’un kızı biricik kızı, evladımız, Vera'mız da aday.  

Sadece ben değil 84 milyon aday!"

"HALKTAN ÇALINANI HALKA GERİ VERECEĞİZ"

"Hani şu, SADAT militanlarıyla korkuttuklarını sandıkları 84 milyon… Ekmeği, suyu, geleceği çalınmış, o 84 milyon da aday. 

Çaldıkları 418 milyar doları geri isteyen herkes aday.

Sadece bana oy vermeyeceksiniz. Siz kendiniz, sevdikleriniz ve geleceğiniz için oy vereceksiniz. Çünkü bu düzeni değiştirecek olan sizlersiniz. Bu topyekun bir değişimin başlangıcı.

Halktan çalınanı halka geri vereceğiz. Hak ettiğimiz düzeni hep beraber kuracağız. Birleşe birleşe kazanacağız.

Aday ben değilim, aday hepimiziz.

Söylemiştim 'Başlıyoruz' diye. Sevgili halkım, eyvallah başlıyoruz…"

(Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar: Kılıçdaroğlu'nu görüşmeye bekliyoruz

SONRAKİ HABER

Balıkesir ve Muğla’da depremde ihmali olanların yargılanması talep edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa