07 Mart 2023 09:22

İran’ın 12 eyaletinde 500’e yakın öğrenci daha zehirlendi

İran'da 30 Kasım 2022'den bu yana genellikle kız öğrencilerin eğitim gördüğü okullarda toplu zehirlenme vakaları görülüyor

Fotoğraf: MojNews/Wikimedia Commons (CC BY 4.0)

Paylaş

Genellikle kız okullarında 3 aydan uzun süredir toplu zehirlenme vakalarının görüldüğü İran'da bugün de yüzlerce öğrencinin zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

İran medyasına yansıyan haberlere göre, 12 eyaletteki çeşitli okullarda 500'e yakın öğrencide mide bulantısı, halsizlik ve baş dönmesi gibi zehirlenme belirtileri görüldü.

En fazla zehirlenme vakası 138 kişi ile Kohgiluyeh ve Buyer Ahmed eyaletinde kaydedildi. Ayrıca İsfahan, Gilan, Gülistan, Rezevi Horasan, Loristan, Hemedan, Fars, Kürdistan, Huzistan, Kazvin ve Mazenderan eyaletlerinde de çok sayıda öğrenci zehirlenme semptomları ile tedaviye alındı.

Zehirlenen öğrencilerin büyük çoğunluğunun taburcu edildiği, tedavisi devam edenlerin durumunun da iyi olduğu belirtildi.

Yapılan testler okullarda kullanılan zehirde N2 (azot) gazının bulunduğu tespit etmişti. İran Eğitim ve Öğretim Bakan Yardımcısı Yunus Penahi ise 26 Şubat’ta düzenlediği basın toplantısında, öğrencilerin zehirlenmesinin kasıtlı olduğunu değerlendirdiklerini ifade ederek, “Bazı kişilerin başta kız okulları olmak üzere tüm okulların kapatılmasını istediği tespit edildi” demişti. Birçok kesime göre ise saldırıların ardında, kadınların başını çektiği Mahsa Amini gösterilerinin intikamını almak isteyen rejim destekli gruplar var. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Af Örgütü: Deprem sonrası Halep’e giden insani yardımlar engellendi

SONRAKİ HABER

Sözcü TV'de Yılmaz Özdil'in ardından Korcan Karar da artık yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa