07 Mart 2023 09:45

Babacan: Takımı güçlendirdik, çok güçlü bir kadro oldu

DEVA Genel Başkanı Ali Babacan, Çalar Saat programında açıklama yaptı.

Ekran görüntüsü Fox yayınından alınmştır

Paylaş

Millet İttifakı'nın Saadet Partisi Genel Merkezi'nde yaptığı toplantısı sonrasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu cumhurbaşkanı adayı olarak ilan etmesinin ardından DEVA Partisi lideri Ali Babacan, Çalar Saat programında açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ı Cumhurbaşkanı yardımcısı yapacağının açıklamasıyla ilgili, "Takımı güçlendirdik, çok güçlü bir kadro oldu. Biz şampiyon olacak takımız. Ligdeki diğer takımda 1 tane oyuncu var. Son 5 yıllık performansı var, berbat bir performans" dedi.

Babacan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Cumhurbaşkanı adayı olabilecek isimlerle ilgili çok yoğun bir toplumsal tartışma devam ediyordu ve biz bu toplumsal tartışmada çok yakından takip ediyorduk. Pek çok isim vardı ve bu isimler ile ilgili tartışmalar geldi. Yani mesela bundan diyelim ki bir sene önceki tartışma başka bir noktadaydı. Bugün itibariyle zaten başka bir noktaya gelmişti.

Zaten partilerde ve toplumda kanaatler vardı ve bu kanaatleri masaya koyup o kanaatlar üzerinden hareket edince sonuca vardık. Evet perşembe günü ilk oturduğumuzda bitiremedik ama dedi ki pazartesi tekrar toplanalım gün verdik saat verdik ve 14 dedik de işte 15:30'da toplandık. Yani planladığımız şekle girdi tabii arada evet gelgitler oldu. Cuma günü İYİ Parti'nin bir açıklaması oldu. Biz de tabii üzüldük keşke olmasaydı dedik ama artık onların hepsi geçmişti."

"Pazar günü öğleden sonra bu hareketlilik bize intikal etti. Arkasından gece yoğun bir telefon trafiği yaşadık, gece 2.30'a kadar. Ertesi gün toplantıya kadar da devam etti. Sonuçta uzlaşıyla bitirdik. Bu çok kıymetli bir şey.  Sanırım herkesin içine sinen ve iyi bir çözüm oldu bu. Vatandaşlarımızın gönlünden geçen, 'O mu olsun bu mu olsun' dediği hepimiz buradayız" 

"Ülkeyi yeniden inşa etmek o bizim işimiz ve şu da var İlker Bey. Bakın çok önemli özellikle deprem sonrasında bu işin ekonomi yönetimi çok kritik olacak deprem sonrasında hatırlayalım 99 depremi vurduktan sonra o günkü hükümet zaten sıkıntıda olan ekonominin üzerine bir de depremin yaşayınca iki defa büyük kriz yaşatıyor.

Bu depremin enkazını kaldırma döneminde çok kaynaklar gerekecek. Yani en az 50 ila 100 milyar dolar arasında bir kaynak gerekeceğini bir hesap ediyoruz. 50 ile 100 diyorum çünkü daha henüz tam pazartesi durumda güçlendirme çalışmaları yıkılıp tekrar inşa edilecek şehirler yani yapılacak çok iş var." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Sözcü TV'de Yılmaz Özdil'in ardından Korcan Karar da artık yok

SONRAKİ HABER

Depremzedelerin göç ettiği Gökmeydan’da barınma büyük sorun: 1 ayda 70 çadır geldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa