Kartal Halı'da işten atma tehditlerine rağmen direniş sürüyor

Antep'te bulunan Kartal Halı fabrikasında dün 4-12 vardiyası ile başlayan ve diğer vardiyaların katılmasıyla büyüyen iş bırakma eylemi sürüyor.

07 Mart 2023 10:46
Paylaş

Mesut Baylav
Antep

Antep'te bulunan Kartal Halı fabrikasında dün 4-12 vardiyası ile başlayan ve diğer vardiyaların katılmasıyla büyüyen iş bırakma eylemi sürüyor.

Telcilerin iş bıraktığı eylemde yaklaşık 120 civarı işçi bulunuyor. İşçiler sabahın erken saatlerinde yeniden fabrika önüne geldi. Eylemlerine devam eden işçiler, işten atılmakla tehdit ediliyor.Kartal Halı işçileri sonuna kadar mücadele edeceğini, geri adım atmayacağını söylüyor.

Eylemde olan bir Kartal Halı işçisi, "Biz olmadan fabrikayı çalıştıramaz. Şu anda içeride dokumacılar, bobinciler var ama telci olmadan üretim yapamıyorlar. Yani patron bize muhtaç" dedi.

Bir başka işçi ise, "Antep'te onlarca büyük patron ailesi var. Yüzbinlerce işçi bunları zengin etmek için çalışıyor. Biz zammı kabul etmeyince işten atmakla tehdit ediyorlar. İsterlerse hepimizi çıkarsınlar, hakkımızı alana kadar buradayız" diye konuştu.

KARTAL HALI İŞÇİLERİ BAŞPINAR'DA ÇALIŞAN İŞÇİLERE SESLENDİ: GELİN HAKKIMIZI BERABER ARAYALIM

Kartal Halı işçileri, tekstil işkolunda çalışan diğer işçilere dayanışma çağrısı yaptı. Verilen zammı kabul etmediklerini söyleyen işçiler, "Gelin hakkımızı hep beraber arayalım. Biz bu paraya çalışmıyoruz. Gelin direnişimize katılın, herkesi bekliyoruz, birlikten kuvvet doğar" dedi.

ÖNCEKİ HABER

MMO:  Kadınların sömürüsüz, şiddetsiz, eşit ve özgür yaşam mücadelesinin yanındayız

SONRAKİ HABER

Bahçeli, Amedspor’u hedef aldı, saldırılara destek verdi!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa