07 Mart 2023 12:20

Sağlık Bakanı Koca: Boşaltmamız gereken hastaneler var

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca deprem riskine karşı boşaltılması gereken hastaneler olduğunu belirterek bazı hastanelere yönelik çalışma yaptıklarını ve bir iki gün içinde açıklama yapılacağını söyledi

Fahrettin Koca | Fotoğraf: Aytuğ Can Sencar/AA

Paylaş

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca deprem riskine karşı hastanelerle yönelik tedbirlerle ilgili açıklamsında boşaltılması gereken hastaneler olduğunu belirterek bazı hastanelere yönelik çalışma yaptıklarını söyledi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşen Kabine Toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Gazetecilerin deprem riskine karşı hastanelerle ilgili alınan tedbirlerle ilgili sorusuna verdiği çevapta “Boşaltmamız gereken hastaneler var” diyerek atılacak adımlarla ilgili açıklama yapacaklarını söyledi

AA’nın haberine göre, Koca yaptığı açıklamada "Cerrahpaşa, Çapa, İstanbul ve Ankara'daki diğer kamu hastanelerimizle ilgili ne yapacağımızı bir iki gün içerisinde açıklamış olacağız. Boşaltmamız gereken hastanelerimiz var. Bu konuda adımlar attıkça, yapı analiz sonuçları çıktıkça kamuoyuyla paylaşacağız. Bir iki gün içinde üniversite ve kamu hastanelerinin durumu ve atılacak adımlarla ilgili açıklama yapacağız." dedi.

Hatay'da su sıkıntısı ve salgın hastalık iddialarının sorulması üzerine Koca, su açısından şebeke suyunda sorun olmadığını, özellikle yıkımın en yoğun olduğu Antakya ve Defne'ye kısmen, diğer bölgelere de yaygın şebeke suyu öne sürdü.

Koca, "Şu an bir sorun yok. Ancak Hatay'da şebeke suyunun bu dönemde içme suyu olarak kullanılmamasını telkin ediyoruz. Suyun içmeye elverişli olduğunu tam olarak tespit etmeden 'içilebilir' diyemeyiz” şeklinde konuştu.

Şu an salgına dair bir durum söz konusu olmadığını savunan Koca; “Ama bu olmayacağı anlamına gelmez. Çünkü salgın olmaması için bizim güvenilir suya, güvenilir gıdaya, hijyenik WC ortamı sağlamamız gerekir. Bu tedbirleri ne kadar güçlü alırsak, salgın ihtimali o kadar azalacak. Şu an herhangi bir salgın durumu ve kümelenme durumu söz konusu değil.” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Eski Ülkü Ocakları Başkanından Kemal Kılıçdaroğlu'na suikast iddiası

SONRAKİ HABER

Kızılay'dan AKP'li ismin sahibi olduğu şirkete çadır ihalesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa