07 Mart 2023 13:32

Köyceğizli çocuklar “Birlikte iyileşeceğiz Çocuk Şenliği”nde buluştu

Muğla Afet Yardımlaşma Ağı (MAYA), deprem bölgesinden gelen çocuklar ile Köyceğiz’de yaşayan çocukları “Birlikte İyileşeceğiz Çocuk Şenliği”nde buluşturdu. Etkinliğe 80'i depremzede 650 çocuk katıldı.

Fotoğraf: Evrensel

Reklam

Abidin ÇINAR
Muğla

Muğla Afet Yardımlaşma Ağı (MAYA), deprem bölgesinden gelen çocuklar ile Köyceğiz’de yaşayan çocukları “Birlikte İyileşeceğiz Çocuk Şenliği”nde buluşturdu. Şenliğin düzenleyicilerinden Eğitim Sen Köyceğiz Temsilcisi Hasan Cemal Beldek ile konuştuk.

Afet Yardımlaşma Ağı’nın ilk kez 2021 Ağustos ayında orman yangınları sırasında kurulduğunu hatırlatan Beldek, “Günler ve gecelerce yanan orman alanlarına yiyecek, içecek, yardım malzemesi ve insan taşıdık, hortum tuttuk. Yangın sona erdiğinde bir afet ülkesinde yaşadığımızı unutarak gündelik hayatımıza geri döndük” dedi.

“DAYANIŞMANIN İYİLEŞTİRİCİ GÜCÜNÜ HATIRLADIK”

Depremin kendilerine dayanışmanın iyileştirici gücünü hatırlattığını, böylece harekete geçtiklerini ifade eden Beldek, “El el üstüne koyduk, işe koyulduk. Hacıbektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı, Eğitim-İş, Eğitim Sen, Hürriyetçi Eğitim-Sen, DİSK/Emekli-Sen, Tüm Emekli-Sen, Atatürkçü Düşünce Derneği Köyceğiz temsilcilikleri ve siyasi partilerin de içinde yer aldığı güçler olarak üyelerimize dayanışma çağrısı yaptık” diye konuştu.

“ÇOCUKLAR ETKİNLİKLERDE BİRLİKTE İYİLEŞECEK”

MAYA olarak depremzedelere dayanışmaya devam edeceklerini söyleyen Beldek, Muğla Büyükşehir Belediyesi ve MAYA’nin deprem bölgelerinden Köyceğiz'e gelen çocuk misafirleri Kulak Mesirede düzenlenen “birlikte iyileşeceğiz çocuk şenliğinde” ağırladıklarını anlattı.

MBB Kültür ve Spor Dairesi oluşturduğu spordan görsel sanatlara kadar 7 farklı atölye etkinliğinin bulunduğu şenliğe Köyceğiz’den yerel sanatçıların katılım sağladığını dile getiren Beldek, “Etkinliğe 80'i deprem bölgelerinden olmak üzere 650 çocuk katıldı. Depremin duyulduğu ilk saatlerden buyana hem deprem bölgesine yardım malzemesi topluyor hem de deprem bölgelerinden Köyceğize gelen misafirlere destek olmaya çalışıyor” dedi.

Reklam