10 Mart 2023 11:50

Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi sağlık çalışanları: Cerrahpaşa’yı da bizi de mağdur etmeyin

Cerrahpaşa Tıp Fakültesinin, Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesine taşınması nedeniyle hastanede çalışanların çevre hastanelerde görevlendirileceği iddiaları üzerine sağlık emekçileri eylem yaptı.

Fotğraf: Eylem Nazlıer/Evrensel

Paylaş

Depreme dayanıksız gerekçesiyle boşaltılan Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nin, Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne taşınması söz konusu. Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi çalışanlarının da çevre hastanelere görevlendirileceğine iddiaları üzerine sağlık emekçileri hastane önünde eylem yaptı. Bölge halkının da destek verdiği eylem de, “Hastanemizden gitmek istemiyoruz” denildi. “Taşınır eşya değiliz, hastanemizden gitmek istemiyoruz” diyen sağlık emekçileri yetkililere seslendi: “Cerrahpaşa yenilenirken ne oradaki meslektaşlarımızı ne de bizi mağdur etmeyin.”

“Hastanemizden ayrılmak istemiyoruz” pankartı açan sağlık emekçileri, “Taksim İlkyardım göçebe değildir”, “Sağlıkçıyız taşınır eşya değiliz” dövizleri taşıdı. Sağlık çalışanlarına hasta-hasta yakınlarının da destek verdiği eylemde alkışlarla “Taksim göçebe değildir”, “Kadromuz Taksim’de evimiz burada”, “Taksim evimiz bir yere gitmeyiz” sloganı attı.

Türk Tabipleri Birliği, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası(SES), Sağlık-SEN, DİSK Hak-İş, Anadolu Sağlık Sen’in çağrısıyla hastane önünde yapılan eylem de ortak açıklamayı sağlık emekçileri adına SES İşyeri Temsilcisi Muhsin Uysal yaptı.

“FARKLI HASTANELERDE GÖREVLENDİRME”

Uysal,10 yıldır olası bir depreme dayanıksız olduğu bilinen çok sayıda hastanenin bugüne kadar hiçbir önlem alınmadan, yaşanan deprem felaketi ile apar topar, oldukça karmaşık bir taşınma, birleştirme sürecine girdiğini vurguladı. “Bu planlama yapılırken öve öve yere göğe sığdırılmayan adı şehir hastaneleri olsada, şehirlerin çok uzağında olan devasa şehir hastaneleri bu birleştirme-taşınma süreçlerinin neresindedir?​” diye soran Uysal, “Bu planlamalar yapılırken ne hastanemizin fiziki koşulları ne çalışan sayısı göz önünde bulundurulmayıp, hastane yöneticilerimizin dahi fikri alınmamıştır. Biz hastane çalışanları olarak daha bu fikre adapte olamamışken dün itibari ile bizlerin, yani hastanemizin sağlık emekçilerinin farklı hastanelerde görevlendirileceği bilgisini edinmiş bulunmaktayız. Evet hastanelerimiz olası bir depreme karşı yenilensin, yeniden inşaa edilsin ama bütün bu yenilenmeler yapılırken o hastanelerin içerisinde çalışan bizlerin yaşamları, kurdukları düzenleri ve özgül koşulları göz ardı edilmesin. Burada bulunan her birimizin evleri, çocuklarımızın okulları, kısaca bütün koşulları çalıştığımız hastanemize göre planlanmış, buraya göre ayarlanmıştır” dedi.

“HASTANEMİZDE HİZMET VERMEK İSTİYORUZ”

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi yenilenirken ne orada hizmet veren sağlık emekçilerin ne de kendilerinin mağdur edilmesini istemediklerini aktaran Uysal, “Sonuç olarak  biz önünde bulunduğumuz hastanemiz sağlık emekçileri olarak diyoruz ki; Alınan bu kararlar tekrar gözden geçirilsin, yeni bir karar alınırken her iki hastanenin mevcut yöneticileri ile ortak toplantılar yapılsın karşılıklı protokoller oluşturulsun, alınan karar her ne olursa çalışanların fikri alınarak ortaklaştırılsın. Ve alınan bütün kararlar kamuoyu ile paylaşılarak bilgi kirliliği önlensin. Bizler yeniden başka bir hastaneye taşınmak istemiyoruz. Bizler hastanemizde kalıp hastalarımıza burada hizmet vermeye devam etmek istiyoruz” diye konuştu.

“BELİRSİZLİK SÖZ KONUSU”

Açıklamanın ardından konuştuğumuz bir sağlık emekçisi 10 yıldır hastanede çalıştığını söyleyerek, “Biz burada yaşıyoruz. Bütün düzenimizi burada kurduk. Nereye gideceğimiz belli değil. Kimse bize bilgi vermiyor. Aniden alınmış bir karar. Olmaması lazım. Çocuklarımızın okulları burada. Kafalarına göre bir karar, hastane çalışanlarını mağdur edecek” dedi.

Başka bir sağlık çalışanı da şunları aktardı: “Biz şu anda durumun ne olacağını bilmiyoruz.  Bize herhangi bir bilgilendirme yapılmadı. Biz hastaneden çıkacak mıyız? Çıkacaksak nereye gideceğiz, biz de bilmiyoruz. İnsanlar evlerini, çocukların okullarını, kreşlerini ona göre programladı.  Ciddi mesafeler olan yerlere tayinleri ya da görevlendirmelerin çıkması insanları sıkıntıya sokabilir” diye konuştu.

Cerrahpaşa’nın taşınmasına sevindiklerini söyleyen başka bir sağlık emekçisi ise, “Ne halkımızın ne de çalışan sağlık personeli arkadaşlarımızın güvenlikli olmayan bir yerde hizmet sunmasını istemiyoruz. Fakat çözüm üretilirken biz de mağdur olmayalım. Daha mantıklı çözümler bekliyoruz.” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Sancar: Kapatma davasında karar net ve resmi biçimde seçim sonrasına bırakılmalı

SONRAKİ HABER

AKP’nin aczi, muhalefetin duruşu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa