10 Mart 2023 13:39

ORÇEV: Belediye başkanı Güler kendini yargıdan üstün görüyor

Melet Balıkçı Barınağı için mahkemenin verdiği yürütmeyi durdurma kararına rağmen çalışmaları sürdüren belediyeye tepki gösteren ORÇEV: Belediye başkanı Güler kendini yargıdan üstün görüyor” dedi.

Fotoğraf: ORÇEV

Paylaş

Ordu Çevre Derneği (ORÇEV) Melet Balıkçı Barınağı için idare mahkemesinin verdiği yürütmeyi durdurma kararını gereği olarak belediyenin çalışmaları durdurmasını istedi.

Barınak inşaatı önünde yapılan açıklamaya Ordu Barosu Çevre Komisyonu, Tüm Köy Sen, CHP, Emek Partisi, Sol Parti, Yeşil ve Sol Parti, Deva Partisi ve SYKP katıldı.

ORÇEV yöneticisi ve davanın avukatı Haluk Türkmen sürece ilişkin bilgi verdikten sonra ORÇEV Başkanı Ertuğrul Gazi Gönül basın açıklaması gerçekleştirdi. Ordu Büyükşehir Belediyesinin (OBB) daha önce verilen durdurma kararlarına rağmen faaliyete devam ettiğine dikkat çeken Gazi, “OBB projeyi revize edip yeniden ÇED süreci başlattı. Ordu Çevre Derneği olarak yeniden dava açtık. Ordu İdare Mahkemesi ‘itiraz yolu kapalı olarak yürütmeyi durdurma kararı’ verdi. Ordu Büyükşehir Belediyesi yine suç işleme devam ediyor. Mahkeme kararlarına uymayarak gece gündüz çalışmaya devam ediyor” dedi.

"HERKES ÜÇ MAYMUNU OYNAMAYI SÜRDÜRÜYOR"

Ordu Büyükşehir Belediyesine ve Ordu Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğüne mahkeme kararıyla birlikte çalışmanın durdurulması için dilekçe verdiklerini de söyleyen Gazi şunları söyledi, “İki kurumdan da yanıt gelmedi. Anlaşılan herkes üç maymunu oynamaya devam ediyor. OBB, mahkeme kararını saymamakla kendilerini mahkeme üstünde görüyor. Biz projeyi yaparız, sizler de her yaptığımız projeyi kabul edin mi deniyor? Ordu’nun sahibi biz miyiz deniyor? Bizler sizin her yaptığınızı kabul etmek gibi bir düşüncemiz yok. Ordu’nun sahipleri de Ordu halkıdır.” 

"ORDU'YA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Belediyenin yaptığı deniz dolguları ve taş ocaklarına karşı açtıkları davaları da kazandıklarını ifade eden Gazi, “OBB’nin yapmış olduğu yanlış projelere Ordu’ya sahip çıktığımız için dava açıyoruz. Ordu Büyükşehir Belediyesi Ordu için felaketin kendisidir. Ordu’ya sahip çıkmaya devam edeceğiz” dedi.

Mahkeme kararlarının uygulanmamasından Ordu Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ve valiliğin de sorumlu olduğunu ifade eden Gazi, “Valilik mahkeme kararının uygulanmasını isteseydi, bu inşaat durdurulmuş olurdu. Yani suçu işleyenler kadar göz yumanlar da suçludur” dedi. (Ordu/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

'Cinsel istismar' sanığı öğretmene referansa suç duyurusu

SONRAKİ HABER

CHP’li Özdemir: İlçe seçim kurullarına eski listelerden memur seçildiği iddiası doğru mu?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa