10 Mart 2023 17:26
Son Güncellenme Tarihi: 10 Mart 2023 19:36

Yeniden Refah Partisi ile görüşen Binali Yıldırım ittifaka davet etti

AKP'li Binali Yıldırım, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'ı ziyaret etti. Yıldırım, Erbakan'ı Cumhur İttifakı'na katılmaya davet etti.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'ı ziyaret etti. AKP'li heyet Erbakan'ı Cumhur İttifakı'na davet etti.

YILDIRIM: AZRU EDİYORUZ Kİ BİRLİKTE YOL YÜRÜYELİM

Ziyaret sonrası Yıldırım, "Yeniden Refah Partisi ile görüşmemiz çok olumlu geçti. Arzu ediyoruz ki bu seçimde birlikte yol yürüyelim" diye konuştu.

Yıldırım, "Sayın Genel Başkan Fatih Erbakan ve arkadaşları bu konuda kendi bünyelerinde değerlendirmelerini yapacaklar ve ondan sonra kararlarını kamuoyuyla paylaşacaklardır. Bize gösterdikleri bu sıcak ilgi ve ev sahipliği için bir kez daha Sayın Genel Başkan'a ve arkadaşlarına teşekkür ediyorum" diye konuştu.

ERBAKAN: EN KISA ZAMANDA CEVAP VERECEĞİZ

Görüşmenin ardından açıklama yapan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan ise "Yaklaşan seçimler dolayısıyla karşılıklı fikir alışverişinde bulunulduk. Kendileri Sayın Cumhurbaşkanı'nın selamlarını bizlere ilettiler ve önümüzde yapılacak olan bu seçimlerde, 14 Mayıs seçimlerinde Yeniden Refah Partimizi Cumhur İttifakı'nda görmek istediklerini ifade ettiler. Bizler de yetkili kurullarımızda bu teklifi, bu daveti değerlendireceğiz, istişare edeceğiz. Kendilerine de en kısa zamanda cevap vereceğiz. İnşallah, ülkemiz için, milletimiz için hayırlı adımlar atmak nasip olur, hayırlı sonuçlara vesile olur. Tekrardan bu nazik ziyaretlerinden dolayı, bu tekliflerinden, davetlerinden dolayı da kendilerine teşekkür ediyorum." 

ERDOĞAN DA DSP İLE GÖRÜŞECEK

Öte yandan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal ile görüşeceği bildirilmişti.

Aksakal, "Cumhur İttifakı'ndan bir teklif gelirse kabul eder misiniz" sorusuna "Bunu tabii ki değerlendiririz. Bu konuların görüşülüp bir şekle evrilmesi sağlanacak. Bir karar oluşturulacak, o karar çerçevesinde tabii ki değerlendirmeye alınacaktır" cevabını vermişti.

Aksakal, katıldığı bir canlı yayında Millet ittifakının Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu desteklemeyeceklerini açıklamıştı.

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Ankara JİTEM davasında sanıklar hakkında yine beraat istendi

SONRAKİ HABER

Depremde can kaybı 47 bin 932'ye yükseldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa