12 Mart 2023 08:19

Çadır skandalı ile gündeme gelen Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Serkan Gür görevden alındı

Deprem bölgesinden alınan çadırları Bursa'ya getirtip MEB logosu basılarak deprem bölgesine gönderilmesi iddiasıyla gündeme gelen Bursa il Milli Eğitim Müdürü Serkan Gür görevden alındı.

Fotoğraf: Elif Özlem Çelikler/AA

Paylaş

Bursa Milli Eğitim Müdürü Serkan Gür, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararı ile görevden alındı. Karar, Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayınlandı.

Eğitim-İş Sendikası Bursa Şubesi, Bursa'daki meslek liselerinde üretildiği belirtilen çadırların Antep’ten satın alınarak Bursa’ya gönderildiği, Ömer Halisdemir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde açılarak üzerlerine MEB logoları yapıştırıldıktan sonra yeniden paketlenerek tırlarla deprem bölgesine gönderildiğini ileri sürmüştü.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) önceki gün Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Serkan Gür ve İl Milli Eğitim Müdürlüğündeki diğer bazı personel hakkında iki ayrı inceleme ve soruşturma başlatıldığını açıklamıştı. Bakanlık, ayrıca “Yine medyaya yansıyan deprem bölgesinden alınan çadırların, logo basılması, kalite ve yangın dayanıklılık gibi testlerin yapılması için Bursa’ya getirildiği ve yeniden bölgeye gönderildiğine ilişkin iddialar hakkında da Bakanlığımızca ayrı bir soruşturma başlatılmıştır” ifadesini kullanmıştı.

MEB, dün çadır skandalı ile ilgili bir açıklama daha yaptı ve "Bu süreçte Bursa’da soruşturma için görevlendirilen müfettişlerimizin yaptığı tahkikatta söz konusu iddiaların asılsız olduğu tespit edilmiştir" dedi.

Eğitim-İş Bursa Şube Başkanı Yeliz Toy, söz konusu iddiaları ve gelişmeleri Evrensel ekranlarında Zeliş Irmak'ın Geniş Açı'da anlatmıştı. Toy, Bursa'dakine benzer çadır skandalının başka illerde de yaşandığını belirtmişti.

Öte yandan bugünki Atama Kararları'na göre iki müftü de atandı. Depremde yaşamını yitiren Hatay İl Müftüsü Ömer Faruk Bilgili’nin Mevlüt Topçu atandı. Çankırı İl Müftülüğüne ise Sakarya İl Müftü Yardımcısı Mehmet Şahin getirildi.

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İstanbul’da lodos nedeniyle bazı vapur seferleri yapılamıyor

SONRAKİ HABER

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) merkezi sınavı deprem bölgesi dahil 4 Haziran'da gerçekleştirilecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa