13 Mart 2023 12:46

​​​​​​​Ortacalı kadınlar, depremzedelerle dayanışma etkinliğinde bir araya geldi

Muğla Ortaca’da kadınlar, depremzede kadın ve çocuklarla “Bu Davet Bizim” dayanışma etkinliğinde bir araya geldi. Çocukların eğlenerek moral bulduğu etkinlikte  dayanışmanın önemine vurgu yapıldı.

Fotoğraf: Evrensel

Reklam

Abidin ÇINAR
Muğla

Muğla Ortacalı kadınlar, depremzede kadın ve çocuklarla “Bu Davet Bizim” dayanışma etkinliğinde buluştu.  Pir Sultan Abdal Kültür Derneği ve Cemevi’nde kadınlar, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında deprem bölgesinden gelen kadınlar ve çocuklarla dayanışma etkinliği düzenledi.

Etkinliğe, Ortaca Belediye Başkanı, CHP, EMEP, HDP, Eğitim Sen, BES, Eğitim-İş, DİSK/Emekli-Sen, ÇYD, Ortaca Kadın Platformu, Köyceğiz ABF yöneticileri de destek verdi.

Programın açılış konuşmasını PSAKD Şube Başkanı Ülkü Akdoğan yaptı. Dayanışmanın önemine değinen Aydoğan, depremin ilk gününden itibaren harekete geçtiklerini ve çabuk organize olduklarını söyledi. İki kez bölgeye ayni yardımlar gönderdiklerini belirten Aydoğan, “Emek ve demokrasi bileşenlerinin, Ortaca halkının destekleriyle Ortaca’ya gelen depremzedelerden 730'una gıda, giysi, ev eşyası, psikososyal destek ve dayanışmada bulunduk” dedi.

“YAŞASIN KADIN DAYANIŞMASI”

Konuşmanın ardından çocuklara yönelik sihirbaz gösterisi, yoga, yüz boyama vb. oyunların oynandığı bölümde çocuklara oyuncak ve kitaplar hediye edildi. Yıkıntılar arasından çıkıp gelen çocukların sihirbaz gösterileriyle gülüp eğlenmesi, çocuk oyunlarıyla kaynaşması ebeveynleri de mutlu etti. Müzik dinletisinin ardından, depremin vurduğu 11 il ve ilçeler tek tek okunarak, deprem illerinin isimlerinin yazılı olduğu dövizlerle kadınlar sahneye çıktı ve hep bir ağızdan “Dayanışma yaşatır”, “Yaşasın kadın dayanışması” sloganları atıldı. Akşam yemeğinin ardından program sona erdi.

Reklam