13 Mart 2023 13:11

6284'ün 'kaldırılması' talebine Bakan Yanık'tan açıklama geldi

Yeniden Refah Partisi, Cumhur İttifakı'na katılım şartı ollarak 6284'ün kaldırılmasını istemişti. Tepkiler üzerine Bakan Yanık, "Varlığının tartışmaya açılması dahi bizce kabul edilemez" dedi.

Fotoğraf: İstanbul Sözleşmesi Kampanya Grubu

Paylaş

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Yeniden Refah Parti'li Doğan Aydal'ın iddialarına karşılık verdi. Yeniden Refah Partisi'nin Cumhur İttifakı'na katılım şartlarından birisi olan 6284 sayılı kanunun kaldırılmasına ilişkin talebe yanıt veren Bakan Derya Yanık, "6284 sayılı kanunun ruhuyla ve mevcudiyetiyle varlığı son derece önemlidir. Varlığının tartışmaya açılması dahi bizce kabul edilemez" ifadelerini kullandı.

Cumhur İttifakı'na katılması beklenen Yeniden Refah Partisi'nin Genel Başkan Yardımcısı Doğan Aydal, ittifaka katılım şartlarından birisinin 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanunun kaldırılması olduğunu söylemiş bu taleplerine AKP'den 'hiçbir problem yok' şeklinde yanıt verildiğini aktarmıştı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ise tepki çeken bu ifadelerin ardından Twitter hesabından açıklama yaptı. Yanık, "6284 sayılı Kanun, kadına yönelik şiddetle mücadele için yaptığımız en önemli yasal düzenlemelerden biridir. Kanunun kabulünden bu yana, uygulamayı da geliştirmek için titizlikle düzenlemelerimizi sürdürüyoruz. 6284 sayılı kanunun ruhuyla ve mevcudiyetiyle varlığı son derece önemlidir. Varlığının tartışmaya açılması dahi bizce kabul edilemez" ifadelerini kullandı.

BİNALİ YILDIRIM DA YALANLADI: BU KONULARI KONUŞMADIK

AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım da iddiaları yalanladı. 'Sadece nezaket ziyareti' yaptıklarını söyleyen Yıldırım, Yeniden Refah'ın ittifak için şart koştuğu 6284 sayılı kanun ile ilgili "Bu konuları hiç konuşmadık" yorumunda bulundu. A Haber'in  sorularını yanıtlayan Yıldırım sözlerine şu ifadeleri de ekledi: "Erbakan hocamızın misyonunun devamı olan Yeniden Refah Partisi'yle bizim çatışacak, ter düşecek hiçbir konumuz olmaz"

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Sennur Sezer ödüllerinin takvimi güncellendi

SONRAKİ HABER

Pendik’te deprem ve halk toplantısı: Güvenli barınma hakkı için mücadele etmeliyiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa