14 Mart 2023 11:53
/
Güncelleme: 12:00

Tahıl koridoru anlaşması 2 ay daha uzadı: Taraflar itiraz etmezse otomatik olarak uzar

Rusya-Ukrayna savaşının başlamasının ardından imzalanan 'tahıl koridoru anlaşması hakkında Rus Haber Ajansı TASS'a konuşan Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Alexander Grushko, Karadeniz Tahıl Koridoru anlaşmasının 2 ay daha uzatıldığını açıkladı.

Ukrayna ise Rusya'nın açıklamasına karşın daha önce imzalanan 120 günlük uzatma anlaşmasının şartlarına bağlı olacaklarını ifade etti. İsminin açıklanmasını istemeyen ve Reuters'a konuşan bir yetkili, "Anlaşmayı sıkı bir şekilde takip edeceğiz" diye konuştu. 'Bilgi sahibi' olan Rus bir kaynak, 18 Mart tarihinde süresi dolacak olan anlaşmanın 'tarafların itirazı olmaması durumunda otomatik olarak uzayacağını' söyledi.

Konuya ilişkin Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

"Karadeniz Tahıl Girişimi Belgesi kapsamında bugüne kadar Ukrayna limanlarından 24 milyon ton tahılın ihtiyacı olan ülkelere emniyetle sevki sağlanmıştır. 13 Mart'ta BM koordinatörlüğünde Cenevre'de; BM, Rusya Federasyonu ve Ukrayna heyetleri arasındaki görüşmelerde Rusya Federasyonu tarafından, anlaşmanın 60 gün süre ile uzatılmasına destek verileceği, Rusya Federasyonu gıda ürünleri ve gübresinin uluslararası pazarlara ihracının kolaylaştırılması konusunda yeterli ilerleme sağlanması halinde anlaşmanın devamından yana oldukları açıklanmıştır." (HABER MERKEZİ)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Milyonlar ‘fitre’lik, iftar sofraları boş

Milyonlar ‘fitre’lik, iftar sofraları boş

Erdoğan-Şimşek programıyla ücretleri açlık sınırının altına inen asgari ücretli işçiler ve emekliler, ramazan ayının ilk iftarını boş sofralarda karşılıyor: “Kırmızı eti zaten görmüyorduk, bu sene orucu açacak zeytin bile alamıyoruz…” Diyanet İşleri Başkanlığı da ‘Asgari ücretliler ve emeklilere fitre verilebilir’ fetvası yayımlamıştı.

İftar sofrasına 1 yılda gelen zam: Yüzde 45

Dört sene içinde güllaça gelen zam: Yüzde 1100

Pideye 2 yılda gelen zam: Yüzde 150

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
1 Mart 2025 - Sefer Selvi

Evrensel'i Takip Et