15 Mart 2023 10:27
Son Güncellenme Tarihi: 15 Mart 2023 17:26

Adıyaman’da konteyner suya kapıldı: 2 kişi hayatını kaybetti,2 kişi kayıp

Adıyaman'ın Tut ilçesinde bir bahçeye kurulan konteynerin suya kapılması sonucu 2 kişi hayatını kaybetti, kayıp 1 kişi yaralı olarak bulundu, 2 kişiyi arama çalışmaları sürüyor.

Fotoğraf: AA

Paylaş

6 Şubat'taki Maraş merkezli depremlerden etkilenen Tut ilçesinde aralıklarla devam eden sağanak nedeniyle dere taştı. Sağanak nedeniyle tüm bölgeyi etkileyen afette Tut ilçesinde bir konteyner suya  kapıldı. Sel sularına kapılan 3 kişiden 2'sinin cansız bedenine ulaşılırken 1 kişi yaralı halde bulundu. Kayıp 1 kişi için arama çalışmaları sürüyor. Yol çökmesi sonucu Adıyaman Çelikhan Karayolu araç trafiğine kapatıldı.

SOYLU: ARAMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Sağanak yağmurun sele döndüğü Adıyaman'ın Tut ilçesinde açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, aralarında biri 1,5 yaşında bebek 4 kişinin sel sularına kapıldığını ve bu kişilerden birisinin cansız bedenine ulaşıldığını açıklamıştı. 

Akıntıya kapılarak kaybolan 3 kişiden 1'inin cansız bedenine ulaşıldı. Kayıp olarak aranan 1 kişi ise ekipler tarafından yaralı bulundu. Yaralı, ambulansla Tut Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Cansız bedenine ulaşılan kadın da otopsi için aynı hastanenin morguna götürüldü. Sel felaketinde kaybolan son kişiyi arama çalışmaları ise sürdürülüyor. 

ÇELİKHAN YOLUNDAKİ KÖPRÜ ÇÖKTÜ

Adıyaman Valiliği'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Çelikhan yolu üzerindeki Bulam 2 Köprüsünde çökme yaşandığı belirtildi.

Valiliktan yapılan açıklamada, "Adıyaman Çelikhan Karayolu geçici olarak araç trafiğine kapatılmıştır. Karayolları Bölge Müdürlüğünün çalışmaları devam etmektedir" denildi.

KARAPINAR MAHALLESİNDE DEPREMZEDELERİN ÇADIRINI SU BASTI

Adıyaman Karapınar mahallesinde yağmurda evlerinin önünde çadırlarda kalan depremzedelerin çadırlarını su bastı. Dün gece şiddetini arttıran yağmurun etkisiyle içi su alan çadırlarda kalan depremzedeler kendi imkanlarıyla buldukları iş makinelerinin yardımıyla tahliye kanalları açmaya çalışırken bir depremzede “Zaten belediye de yardım ekibi de yok bu su alan çadırlarda kalmaya devam etmek zorundayız” derken, bir diğer depremzede ise “çadırlarımız su içinde kaldı. Yağmur en az bir hafta daha devam edecek burada bir an evvel konteynere ihtiyacımız var” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

YSK'nin "cumhurbaşkanı adaylığına" yönelik kararları Resmi Gazete'de yayımlandı

SONRAKİ HABER

TÜİK: Ücretli çalışan sayısı ocakta yıllık yüzde 7,8 arttı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa