20 Mart 2023 10:16
/
Güncelleme: 11:59

Adıyaman'da sel sularına kapılan Fatma Tekdal'ın cansız bedenine ulaşıldı, 1,5 yaşındaki Zeynep aranıyor

15 Mart'ta şiddetli sağanak sonrası yaşanan selden etkilenen Adıyaman'ın Tut ilçesinde sel sularına kapılan Fatma Tekdal'ın cansız bedenine ulaşıldı, Tekdal'ın 1,5 yaşındaki Zeynep Zümra aranıyor

Adıyaman'da sel sularına kapılan Fatma Tekdal'ın cansız bedenine ulaşıldı, 1,5 yaşındaki Zeynep aranıyor

Fotoğraf: AA

Adıyaman'ın Tut ilçesinde, sel felaketinde akıntıya kapılıp kaybolan hemşire Fatma Tekdal'ın, arama çalışmalarının 6'ncı gününde cansız bedenine ulaşıldı. 25 kilometrelik alanda çalışmalarını sürdüren ekipler, bu sabah kaybolduğu yerden 8 kilometre uzaklıktaki Boyundere köyü yakınlarında Fatma Tekdal'ın cansız bedeni buldu. 2 aylık hamile olan Fatma Tekdal'ın cenazesi, otopsi için morga kaldırıldı.

Ekipler, Fatma Tekdal'ın kayıp kızı 1,5 yaşındaki Zeynep Zümra Tekdal'ı arama çalışmalarını sürdürüyor.

ADIYAMAN'DA SELDE KAYBOLAN İKİ KİŞİYE AİT BAZI EŞYALAR BULUNMUŞTU

Adıyaman'da hayatını kaybeden anne ve kızı

Fotoğraf: DHA

Adıyaman'ın Tut ilçesinde sağanak sonrası oluşan selde kaybolan Fatma Tekdal ve 1,5 yaşındaki kızı Zümra'yı arama kurtarma çalışmaları sırasında kayıp kişilerin bazı eşyalarına ulaşıldığı bildirilmişti.

Bölgede koordinatör olarak görev yapan Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan kayıp 2 yurttaşın arama çalışmalarına devam ettiklerini belirterek: "İlk gün arkadaşlarımızın gayretiyle, maalesef 2 vatandaşımıza vefat etmiş şekilde ulaştık. Geri kalan 2 vatandaşımızı arama çalışmamız devam ediyor. Çalışmalarımızı, arkadaşlarımızla yapmış olduğumuz değerlendirmeler neticesinde alanı 4 sektöre ve bu sektörü de kendi içinde farklı sektörlere bölerek tüm teknik ve fiziki imkanları da kullanarak devam ettiriyoruz. Şu ana kadar, suya sürüklenen konteyner içerisindeki vatandaşlarımıza ait eşyalara ulaştık. Onlara ait hatıralara ulaştık ama maalesef halihazırda 2 vatandaşımıza ulaşamadık. Çalışmalarımız aralıksız bir şekilde devam ediyor" demişti.

Adıyaman'ın Tut ilçesinde 15 Mart'ta şiddetli sağanak sonrası yaşanan selde konteynerin sürüklenmesi sonucu Selma Sarıkaya ve kızı Emine Sarıkaya'nın cansız bedenine ulaşılmış, kaybolan Fatma Tekdal ve 1,5 yaşındaki kızı Zeynep Zümra'nın bulunması için çalışma başlatılmıştı.(AA)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Bütün toplum heybede

Bütün toplum heybede

Emekçileri bastırmak için grevler yasaklandı. “İç cepheyi tahkim” denilerek her kesimden siyasetçi, gazeteci ve aydına yönelik sabah operasyonları, tutuklamalar ve akılalmaz gerekçelerle açılan davalar sürüyor.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen sendikacılık yaptığı için tutuklandı.

Evrensel'i Takip Et