20 Mart 2023 14:20

Yeniden Refah Partisi Cuhmur İttifakı'na katılmayacak

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, AKP’den gelen Cumhur İttifakı’na katılım teklifine olumsuz yanıt verdi. Erbakan YSK'ye cumhurbaşkanı adaylığı başvurusunda bulundu.

Fatih Erbakan (ortada) | Fotoğraf: DHA

Paylaş

Cumhur İttifakı'na katılım için AKP ile görüşmeler gerçekleştiren Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, ittifaka katılım teklifine olumsuz cevap verdi.

"Milli Görüş çizgisinden asla ödün vermeden" yollarına devam ettiklerini belirten Erbakan, "Bu yürüyüşte partimiz kısa zamanda büyük yol aldı" diye konuştu.

Erbakan, "Son derece kapsamlı istişareler sonucunda 14 Mayıs milletvekili seçimlerine herhangi bir ittifaka dahil olmadan müstakil olarak girme kararı aldık" ifadelerini kullandı.

Erbakan, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de Yeniden Refah Partisi'nin başkanı olarak kendisinin cumhurbaşkanı adayı olacağını duyurdu.

ADAYLIK BAŞVURUSUNU YAPTI

Fatih Erbakan, partisinin seçim kararını açıkladıktan sonra Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK), Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Seçimi'nde, cumhurbaşkanlığı adaylığı için başvuruda bulundu.

Başvuru sonrası YSK önünde açıklama yapan Erbakan, "Yeniden Refah Partisi olarak milletvekili seçimlerine bütün bölgelerde herhangi bir ittifaka dahil olmadan müstakil olarak girme kararı aldık. 14 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminde de Yeniden Refah Partimizin cumhurbaşkanı adayı olarak bendeniz biraz evvel Yüksek Seçim Kurulumuza başvurumuzu yaptım" diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'ı ziyaret etmişti. AKP'li heyet, Erbakan'ı Cumhur İttifakı'na davet etmişti. Yeniden Rafah Partisi görüşmenin ardından cevaplarını 'en kısa sürede açıklayacaklarını açıklamıştı.

Yeniden Refah Partisi, Cumhur İttifakı'na katılmak için sunduğu 30 maddeden birisinde 6284'ün kaldırılmasını istiyor.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doğan Aydal, katıldığı televizyon programında taleplerine AKP'den 'hiçbir problem yok' şeklinde yanıt verildiğini söylemişti.

Bu ifadelerin ardından tepki gösteren kadınlar “Seçim pazarlıklarında kadınların hayatları hedef alınıyor. 6284'ten elinizi çekin” yanıtını vermişti.

Daha sonra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık tepkiler üzerine, "Varlığının tartışmaya açılması dahi bizce kabul edilemez" ifadelerini kullanmıştı. AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin de "Bu konu Yeniden Refah Partisi'nin gündemindedir. Aynı Saadet Partisi'nin gündeminde olduğu gibi" diye konuşmuştu. Zengin, 6284 sayılı Yasa'nın kendileri için çok önemli olduğunu belirterek, "Kırmızı çizgimizdir" ifadelerini kullanmıştı.

Öte yandan Yeniden Refah Partisi ile görüşen AKP'li Binali Yıldırım ise iddiaları yalanlanlamıştı. 'Sadece nezaket ziyareti' yaptıklarını söyleyen Yıldırım, Yeniden Refah'ın ittifak için şart koştuğu 6284 sayılı kanun ile ilgili "Bu konuları hiç konuşmadık" demişti. Yıldırım ayrıca "Erbakan hocamızın misyonunun devamı olan Yeniden Refah Partisi'yle bizim çatışacak, ter düşecek hiçbir konumuz olmaz" yorumu yapmıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Eşini ve kızını bıçaklayan Abdulkadir Ahmadi tahliye edildi

SONRAKİ HABER

24 kurumdan siyasi partilere çağrı: İstanbul Sözleşmesi’ne dönüşü sağlayın ve 6284’ten vazgeçmeyin!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa