AB’den Türkiye'ye 6 milyar avro deprem yardımı
Uluslararası Bağışçılar Konferansında taahhüt edilen 7 milyar avroluk yardımın 6,05 milyar avrosu Türkiye için, 950 milyon avrosu Suriyeliler için yapıldı.

Fotoğraf: MA
Avrupa Birliği (AB) Komisyonu ile AB dönem başkanı İsveç’in Maraş merkezli depremlerden Türkiye ve Suriye’de etkilenenler için düzenlediği Uluslararası Bağışçılar Konferansında taahhüt edilen 7 milyar avroluk yardımın 6,05 milyar avrosu Türkiye için, 950 milyon avrosu Suriyeliler için yapıldı.
Açıklamada “AB Komisyonu ve AB üyesi ülkelerin yanı sıra Avrupa Yatırım Bankası ve Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası, 3,6 milyar avro ile toplam hibe taahhüdünün yüzde 50’sini temsil etmektedir” ifadesi yer aldı.
ZARAR 100 MİLYAR DOLARIN ÜSTÜNDE
Türkiye’ye yönelik fonların insani ihtiyaçların karşılanması ve depremden etkilenen bölgelerin yeniden imarında kullanılacağı belirtilen açıklamada, Türkiye’deki hasar tespit raporlarına göre depremin ekonomik etkisinin 100 milyar doların üzerinde olduğu hatırlatıldı.
Açıklamada, yeniden imar çabalarının deprem bölgelerinde yapılacak inşaatlarda uluslararası standartlara uyulmasını sağlayacağı, Suriye’ye yönelik fonların ise insani ihtiyaçların karşılanmasını ve ön toparlanmayı destekleyeceği ifade edildi.
TÜRKİYE: ACİL İHTİYAÇ VAR!
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, taahhüt edilen miktarın yaklaşık 4,3 milyar avrosunun uygun kredi, 1 milyar 750 milyon avrosunun da hibe olduğunu belirterek, “Şu anda geçici barınma ihtiyacı devam ediyor. Acil ihtiyaçlar var. Bir kısmı bunlara harcanacak, kendileri ile de görüştük ve onların bir an önce gönderilmesinde fayda var” dedi. (AA)
Evrensel'i Takip Et