24 Mart 2023 14:16

BES Dersim Şubesi: İnsan onuruna yakışır koşullarda çalışmak istiyoruz

Dersim'de yapılan açıklamada SGK emekçilerinin yaşadıkları sorunlara dikkat çekilerek, maaşlarda iyileştirme istendi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Büro Emekçileri Sendikası (BES) Dersim Şubesi, SGK binası önünde yaptığı eylemle SGK emekçilerinin yaşadıkları sorunlara dikkat çekerek, EYT ile artan iş yüküne karşı maaşlarda iyileştirme istedi.

Açıklamada konuşan BES Dersim Şube Başkanı Sinan Ulu, "İnsan onuruna yakışır koşullarda çalışmak, insanca yaşamak istiyoruz" dedi.

“SGK ÖNLERİ MAHŞER KALABALIĞI”

EYT ilgili düzenlemenin Meclisten geçerek yasallaşmasının ardından, SGK çalışanlarının iş yükününün 2-3 kat arttığını söyleyen Ulu, "Emeklilik taleplerinin başlaması ile tüm sosyal güvenlik merkezleri önü mahşeri kalabalığa dönüşmüş, yaşanan yoğunlukla beraber hem vatandaşlar mağdur edilmiş hem de SGK emekçilerinin iş yükü katmerlenerek artmış, daha da artacağı görülmektedir" diye konuştu.

Yaşanan yoğunluğun mevcut personelle karşılanmasının çok büyük sıkıntılara neden olacağını söyleyen Ulu, "Sürekli çıkarılan vergi ve prim aflarıyla beraber diğer işlerini de yetiştirmek için zaten gece gündüz demeden çalışan SGK emekçisi ‘artık yeter’ diyor. 2012 yılında yayınlanan 666 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile daha önceden SGK çalışanının almakta olduğu yılda iki asgari ücret tutarındaki ikramiye ile kimi ek ödemeler sözde ‘eşit işe eşit ücret’ adı altında kaldırılmıştır. Sendikamızın yaptığı anayasa mahkemesi başvurusu sonucu verilen iptal kararına rağmen, iktidar tarafından gereği yapılmayarak hukuksuz bir şekilde ikramiyelerimiz gasp edilmiştir " ifadelerini kullandı.

“FARKLI KURUMLARDA EK ÖDEMELER YAPILIYOR”

Kimi kurumlarda iş yoğunluğu nedeniyle farklı isimler altında ek ödemelerin yapıldığına dikkat çeken Ulu "Adalet Bakanlığı çalışanları için adalet hizmetleri tazminatı, Sağlık Bakanlığı çalışanları için döner sermaye ödemeleri, Millî Eğitim Bakanlığı’nda ek ders ücretleri, Belediye çalışanlarına denge tazminatı gibi. SGK doğumdan ölüme tüm vatandaşlarımıza hizmet vermekte olup Mevzuat yoğunluğu ve iş yükü açısından en yoğun kurumlardan biridir" dedi.

Ulu talepleri şöyle sıraladı:

  1. Sosyal Güvenlik Kurumu emekçileri olarak 2012 yılında haksız ve hukuksuz bir biçimde kesilen ve mahkeme kararına rağmen halen ödenmeyen ikramiyelerimizi ve diğer ek ödemelerimizi geriye dönük istiyoruz!
  2. Sosyal Güvenlik Kurumu Ek Ödeme Yönetmeliğinde yer alan ek ödeme puanlarına 100 er puan eklenmesini istiyoruz!
  3. Ek gösterge düzenlemesinde 3600 kapsamı dışında bırakılan SGK çalışanlarına da 3600 ek gösterge istiyoruz!
  4. Aynı Hazine ve Maliye Bakanlığı’nda olduğu gibi, kurum içi uzmanlık kadrolarının ihdas edilmesini ve sosyal güvenlik tazminatı ödenmesini talep ediyoruz!
  5. Ücretsiz yemek hizmeti istiyoruz!

 (Dersim/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ordu Çevre Derneği'nden Melet ile ilgili yargı kararlarına uymayan Belediye hakkında suç duyurusu

SONRAKİ HABER

"İstifa tarihini geçiren bakanlar milletvekili adayı olamaz"

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa