26 Mart 2023 16:42

Fransa’da hükümet "emeklilik reformunda" ısrar ediyor

Fransa’da hükümet sözcüsü, tartışmalı "emeklilik reformunu", ülkenin birçok kentindeki grev ve kitlesel protestolara rağmen geri çekmeyeceğini açıkladı.

Fotoğraf: Eren Araman/Evrensel

Paylaş

Fransa’da hükümet tartışmalı "emeklilik reformunda" ısrarcı. Hükümet Sözcüsü Olivier Veran, Fransız Journal De Dimanche (JDD) gazetesine verdiği demeçte, protestolara sebep olsa da reformu geri çekmeyeceklerini söyledi.  Veran, “Emeklilik reformu, reformun emekliliği gibi bir duruma düşmeyecek” dedi.

Fransa’da hükümetin emeklilik yaşını 2 yıl yükselten ve prim ödeme süresini uzatan yasa tasarısını oylama yapmadan Meclisten geçirme kararı üzerine 16 Mart’ta patlak veren gösteriler devam ediyor. Salı günü yeniden genel grev ve eylem günü ilan edildi.

POLİSE SORUŞTURMA

Bu arada Paris’te emeklilik reformuna karşı gösteride bir grup polisin, protestoculara yönelik tehdit ve hakaretine ilişkin adli soruşturma başlatıldı. Fransız basınındaki habere göre, Paris Savcılığı olayla ilgili “kamu yetkisine sahip kişilerce işlenen şiddet” ve “tehdit” gerekçeleriyle soruşturma açtı.

Çevrim içi yayın yapan Loopsider, pazartesi akşamı gösterilerden birinde, bir grup polisin 7 kişiye hakaret ettiği, tehditler savurduğu ve tokat attığı olayın ses kayıtlarını yayımlamıştı.

Ses kayıtlarında, bir polisin bir kişiyi “hastanelik etmekle”, bir diğer polisin ise Çadlı bir göstericiyi Fransa’dan sınır dışı etmekle tehdit ettiği duyuluyordu. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

5 soruda İsrail’deki Netanyahu karşıtı gösteriler

SONRAKİ HABER

Metal işçilerinin TİS beklentisi büyüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa