27 Mart 2023 13:48

AKP, HÜDA PAR'a kaç vekil verecek? | AKP'li Yavuz: 8-9 değildir

AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, "HÜDA PAR'la çok rahat oturduk ve kalktık. Ne yapacağımıza çok hızla karar verdik. Listemizden yer vereceğiz. Uygun bir sayıda olacak. 8-9 değildir" dedi.

Ali İhsan Yavuz | Fotoğraf: İsmail Kaplan/AA

Paylaş

Hizbullah ile ilişkisi nedeniyle Cumhur İttifakına katılması tartışma yaratan HÜDA PAR'a AKP'nin vereceği milletvekili kontenjanına dair açıklama geldi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, katıldığı CNN Türk yayınında "Biz HÜDA PAR'la çok rahat oturduk ve kalktık. Ne yapacağımıza çok hızla karar verdik. Bizim listemizden yer vereceğiz. Karşılıklı uzlaşı içinde, bazı illerde net kazanabilecekleri yerlerden olmak üzere bir listede hızlıca anlaştık. Uygun bir sayıda olacak. 8-9 değildir" dedi.

Yavuz, yöneltilen eşeltirilere karşı ise "En fazla eleştirilen konu 'Hizbullah'ın devamıdır'. 'Asla alakamız yoktur' diye ifade ediyorlar. Biz ilkeler doğrultusunda bir araya geldik. Böyleyken mesele 'Cumhurbaşkanımıza desteği nasıl artırırız'dan bakıyoruz. Geçmiş dönemde de HÜDA PAR destek vermişti, listelerden yer vermemiştik. Bu dönem listelerden yer veriyoruz" şeklinde konuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Bodrum'da sahile beyaz kum döken otelin çalışması durduruldu

SONRAKİ HABER

Sahte vali hesabı açıp, 'Şanlıurfa'da okullar tatil' paylaşımı yaptılar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa