27 Mart 2023 16:17

PTT’ye çağrı: Ailesi taşınanların tayin sorunu çözülmeli

KESK’e bağlı Haber Sen, PTT Genel Müdürlüğü’nün deprem bölgesinde çalışan emekçileri işbaşı yaptırarak çalışmaya zorlamasına tepki gösterdi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Haber Sen PTT’nin deprem bölgesindeki emekçileri iş başı yapmaya zorladığına dikkat çekerek, “Ailesini bir başka ile taşımak zorunda kalan PTT emekçilerinin tayin sorununun biran önce çözülmesi için PTT yönetimi acilen tayin problemini çözüp aileleri daha perişan etmemelidir” dedi.

KESK’e bağlı Haber Sen, PTT Genel Müdürlüğü’nün deprem bölgesinde çalışan emekçileri işbaşı yaptırarak çalışmaya zorlamasına tepki gösterdi. Sendika genel merkezinde yapılan açıklamada, “PTT yönetimi böylesine büyük bir felakette, tıpkı pandemi döneminde olduğu gibi diyaloğu ve iletişimi her zamanki gibi sendikamıza kapatmıştır. Kriz dönemlerinde ortaklaşarak sendikalar ile nitelikli bir kamu hizmeti görebilmeyi gerçekleştiremeyen PTT yönetimi, üstüne üstlük bir de deprem bölgesinde çalışma hayatını zorlaştıran, koordinasyonu ve sürdürülebilir kamu hizmetini yürütememiştir” denildi. 

"PTT EMEKÇİLERİ GÜVENSİZ ORTAMLARDA ÇALIŞTIRILIYOR"

PTT yönetiminin canları yanmış, yakınlarını kaybetmiş, büyük travma yaşayan bölgedeki PTT emekçilerini iş başı yaptırarak çalıştırmaya zorladığı belirtilen açıklamada, akıl ve mantık dışı emirler yayınlandığı ifade edildi. PTT yönetiminin bölgedeki liyakatsiz başmüdürlere yetkiyi bırakarak, emirlerinin yerine getirilmesi için emekçileri güvensiz ve sağlıksız koşullarda çalıştırıldığı söylendi. Açıklamada, PTT emekçilerinin ekonomik kayıplarının da karşılanması gerektiği belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Ailesini bir başka ile taşımak zorunda kalan PTT emekçilerinin tayin sorunun biran önce çözülmesi için PTT yönetimi acilen tayin problemini çözüp aileleri daha perişan etmemelidir. Yaşadıkları acıların sorunların bir nebzede olsa da çözümü için dayanışma içinde olunması ve bu konularda çalışmaların yapılması konulu defalarca yazı yazdık. PTT yönetimini bir kez daha buradan uyarıyoruz. Vakit kaybedilmeden yanlıştan dönülmeli ve bir an önce olağanüstü durumda olan PTT emekçilerinin hayatlarını kolaylaştırıcı, dayanışmanın büyütüldüğü ve insan onuruna yakışır kararların alınarak hayata geçirilmesini bir kez daha haykırıyoruz. Depremin ilk gününden beri alanda olan Haber-Sen olarak, kurumumuzun ve emekçilerinin öncelikle deprem bölgesi olmak üzere tüm sorunları için mücadelemizi sürdüreceğiz.” (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Corbyn’e siyasi saldırı sürüyor: İşçi Partisinin eski lideri şimdi ne yapacak?

SONRAKİ HABER

Adıyaman'da yıkımın boyutu deprem öncesi ve sonrası fotoğraflarda

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa