28 Mart 2023 13:32

AKP Sözcüsü Çelik'e göre Erdoğan'ın adaylığının önünde hiçbir engel yok

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı adaylığının önünde hiçbir engel olmadığını iddia etti.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden adaylığına ilişkin Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) yapılan itirazlar hakkında açıklamalarda bulundu.

Twitter hesabından yaptığı açıklamada Ömer Çelik "Aylar önce açıkladığımız gibi Cumhurbaşkanımız Sn. Erdogan, Cumhur İttifakı olarak Cumhurbaşkanı adayımızdır. Bu adaylığa karşı bazı partilerin YSK'ya itiraz ettiği basına yansıdı" ifadelerini kullandı.

"Cumhurbaşkanımızın adaylığı önünde hiçbir engel yoktur" iddiasında bulunan Çelik, "Cumhurbaşkanımızın bu seçimlerde yeniden aday olduğunu aylar öncesinden açıklamıştık. Nitekim usulüne uygun şekilde adaylık başvurusu yapılmıştır" dedi.

İYİ Parti, DEVA Partisi, Memleket Partisi, SOL Parti ve HKP'nin yanı sıra eski İstanbul Barosu Başkanı Avukat Turgut Kazan, Erdoğan'ın adaylığına karşı YSK'ye dilekçe vermişti.

Anayasaya göre bir cumhurbaşkanının üçüncü kez aday olabilmesi için tek yol seçimlerin Meclis tarafından yenilenmesi. Erdoğan’ın seçimleri kararnameyle yenilemesi ise aday olmasına imkan sağlamıyor.

Anayasa’nın 101. maddesinde "Cumhurbaşkanının görev süresi beş yıldır. Bir kimse en fazla iki defa Cumhurbaşkanı seçilebilir" deniliyor.

Erdoğan'ın adaylığının mümkün olduğunu öne süren iktidar sözcüleri Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nden önce olduğu için 2014 seçimlerinin sayılamayacağını iddia ediyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Hatay Vakıflı Köyü sakinleri: Bu topraklara sahip çıkalım

SONRAKİ HABER

"Moloz üzerinde ilerleyen kapitalizm trenini durdurmalıyız"

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa