28 Mart 2023 16:33
Son Güncellenme Tarihi: 28 Mart 2023 17:55

Tayyip Erdoğan'ın ziyaret ettiği Fatih Erbakan: "Kendi listelerimizle gireceğiz"

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Cumhur İttifakına katılan Yeniden Refah Partisinin Genel Başkanı Fatih Erbakan'ı ziyaret etti.

Fotoğraf: Murat Çetinmühürdar/TCCB

Paylaş

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Yeniden Refah Partisinin Genel Başkanı Fatih Erbakan'ı parti genel merkezinde ziyaret etti. Görüşme saat 16.10 sıralarında başladı ve yaklaşık 1 saat sürdü. Görüşme sonrası açıklama yapan Erbakan, "AKP listelerinden seçime girecek adayımız yok" dedi.

14 Mayıs cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimleri gündemli ziyaret için genel merkeze gelen Erdoğan, parti kurmayları ve Fatih Erbakan tarafından karşılandı. Fotoğraf verildikten sonra görüşmeye geçildi. Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan yaklaşık bir saat süren görüşme sonrası açıklama yaptı.

Erbakan, şu ifadeleri kullandı:

"Tüm seçim bölgelerinde kendi adaylarımızla ve kendi logomuzla gireceğiz. Ancak Cumhur İttifakı çatısı altında olacak. Altılı kaosa ülkemizi teslim etmemek adına milli ve kararlı bir adım attık. Ancak bununla birlikte prensiplerimizden de taviz vermeyeceğiz. Dün hangi doğru ve yanlışları dile getirdiysek bundan sonra da aynısını ifade edeceğiz. Yanlışların düzelmesi için devam edeceğiz. Dün yanlış dediğimize bugün doğru demek gibi bir duruş söz konusu olamaz. Sayın Cumhurbaşkanımız, kuracağı hükümetle prensiplerimiz doğrultusunda hayırlı hizmetleri hayata geçirecektir. Biz de 'Milli Görüş Meclis'e sloganıyla başlattığımız çalışmayla seçimden sonra TBMM'de en güçlü bir şekilde temsil edilerek, milli yapıcı muhalefetle hayata geçmesinin takipçisi olacağız. Mutabakat metninin de takipçisi olacağız. AK Parti listelerinden seçime girecek adayımız yok. Bizim hükümette yer almak gibi bir talebimiz olmadı. Bakanlık, Cumhurbaşkanlığı yardımcılığı gibi bir talebimiz de olmadı. İttifak kararımızın hayırlı olmasını diliyorum."

NE OLMUŞTU?

Yeniden Refah Partisi geçtiğimiz cuma günü, Cumhur İttifakı'na katılma kararını açıklamıştı.

Önce ittifaka katılmayacağını duyuran Yeniden Refah, Fatih Erbakan'ın adaylığı için 60 binden fazla imza toplamıştı.

İttifak protokollerinin sunulmasının son gününde Erbakan, Beştepe'de Erdoğan'la bir araya gelmiş, ardından partisi ittifaka dahil olmuştu.

Fatih Erbakan, Cumhur İttifakı çatısı altında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adaylığını destekleyeceklerini açıklamış ancak seçime kendi parti logolarıyla gireceklerini söylemişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Seçim tüm sorunları çözmez, biraz rahatlatır

SONRAKİ HABER

Molozların tarım alanlarına, sulak ve ormanlık alanlara dökülmesi Meclis gündeminde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa