29 Mart 2023 10:08

Barış Pehlivan'dan iddia: Fahrettin Koca "affını" istedi

Gazeteci Barış Pehlivan, iktidar kanadından bir kaynağının “Fahrettin Koca 2023 için listelerde olmayı arzulamadığını söyledi ve affını istedi” dediğini aktardı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca | Fotoğraf: DHA

Paylaş

Cumhuriyet yazarı Barış Pehlivan, bugün yayımlann "Fahrettin Koca ‘affını’ istedi" başlıklı yazısında iktidar kanadından bir kaynağının, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un aday olmak istemediğini söylediğini aktardı.

Pehlivan, yazısında kaynağının “Aslına bakılırsa, Fahrettin Koca yoruldu siyasetten. Hatta kısa bir süre önce sayın cumhurbaşkanı ile gizli bir buluşma da gerçekleştirdi” dediğini belirtti. Yazının devamında "Sahi, ne konuşmuşlardı o görüşmede? Yanıt çok çarpıcıydı: 'Fahrettin Koca 2023 için listelerde olmayı arzulamadığını, söyledi. Ve affını istedi." ifadeleri yer aldı.

"ERSOY'UN DA SİYASETTEN ÇEKİLMEYİ İSTEDİĞİ BİLİNİYOR"

Yazıda Ersoy'un adaylık tutumuna dair ise şunlar kaydedildi:

"Ben tam konuşma bitti, derken 'Dahası da var' diye de ekliyordu:

'Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un da siyasetten çekilmeyi istediği biliniyor. Ancak unutmayın ki hem Koca hem Ersoy konusunda son söz reisin olacak.'"

"FULYA ÖZTÜRK'E TEKLİF GİTMESİ AKP'NİN KALEMLERİNİ RAHATSIZ ETTİ"

Pehlivan yazısında ayrıca "Gazeteci Fulya Öztürk’e milletvekilliği teklifi gitmesi bile, AKP’nin medyadaki kalemlerini oldukça rahatsız etmişe benziyor. Öyle ki içlerinden '21 yıldır sokakta küfür yiyen biziz ama depremde popüler olan birini milletvekili yapıyorlar' diyen bile çıkmış" ifadelerini kullandı.

Yazının tamamını okumak için buraya tıklayın… (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Temeli atılan hastaneler için üç gün sonra ihale yapılmış

SONRAKİ HABER

Kocaeli'de servis midibüsünün devrilmesi sonucu 8 kişi yaralandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa