29 Mart 2023 14:25

Erdoğan'a oy vereceğini söyleyen Hizbullahçı "Kafalarını keseceğiz" dedi, CHP'den açıklama geldi

Erdoğan'a oy vereceğini söyleyip "Hizbullahçıyız. Kafalarını keseceğiz" diyen İsmail Cevher Kasımoğlu hakkında Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik'ten açıklama geldi: "Gereğini yapıyoruz."

Ekran görüntüsü, 'Sen Konuş' YouTube kanalının videosundan alınmıştır.

Paylaş

"Sen Konuş" isimli YouTube kanalında bugün yayımlanan sokak röportajında, Erdoğan'a oy vereceğini söyleyip "Hizbullahçıyız" diyen ve muhalif siyasetçileri "Kafalarını keseceğiz. Cihada hazırız" şeklinde tehdit eden İsmail Cevher Kasımoğlu hakkında harekete geçildi. Millet İttifakının cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik, "Gereğini yapıyoruz. En ağır şekilde ceza almasını sağlayacağımıza emin olun" açıklamasını yaptı.

Batman'da seçimlere dair yapılan sokak röportajında mikrofon uzatılan İsmail Cevher Kasımoğlu adlı şahıs, "Kemal Kılıçdaroğlu mu Erdoğan mı" sorusuna "Erdoğan" yanıtını verdikten sonra hakaretler ve küfürler savurup muhalif siyasetçilere yönelik ölüm tehditlerinde bulundu. Ülkede kimsenin aç olmadığını öne süren Kasımoğlu, özetle şu sözleri sarf etti:

"Biz Muhammediyiz. Erdoğan'a dokunsalar var ya kafalarını keseceğim. Biz cihada hazırız. Kim devlete ihanet ederse kafir oğlu kafirdir. Bunlar kafirdirler. Kökleri de kafirdir. Ermenidirler. Kılıçdaroğlu kimdir? Ermeni oğlu Ermenidir. Kızılbaşlardandır. Akşener kimdir? Diğeri kimdir? Hepsi Yahudi tohumlarıdır. Biz cihat adamıyız. Kafalarını da keseriz ha. Ayaklarını denk alsınlar. Zaten az kaldı. Burada herkesin rahat dolaşmasına az kaldı. Gir Allah'ın kanunuyla yaşa. O nedir ismi (Barış Atay)? O köpek oğlu köpek. Bir de Muharrem İnce demiş 'Tarikatları cemaatleri kaldıracağım'. Hele sen dokun. Senin her yerini keseceğim. O Barış Atay gelsin cemaatleri kapatsın! Biz Hizbullahçıyız. Kur'an'da Hizbullah geçiyor biliyor musun? Biz onlarız."

Kasımoğlu ayrıca söylediklerinin tamamının yayınlanmasını istedi.

"PEŞİNİ BIRAKMAYIZ"

Röportajın sosyal medyada yayılması ve büyük tepki toplamasının ardından Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik'ten açıklama geldi.  Twitter'dan açıklama yapan Çelik, "Bu densiz hakkında derhal gereğini yapıyoruz. En ağır şekilde ceza almasını sağlayacağımıza emin olun! Böylesi ahlaksızların peşini bırakmayız!" ifadelerini kullandı.

2019 SEÇİMLERİNDE MUHTAR ADAYI OLMUŞ

İsmail Cevher Kasımoğlu'nun 2019 seçimlerinde Batman’ın Sağlık Mahallesi muhtar adayı olduğu ve Fatma Türkan karşısında kaybettiği ortaya çıktı.

Kasımoğlu'nun adaylığı, batmancagdas.com adlı haber sitesinde 3 Ocak 2019 tarihinde yayımlanan haberde de yer alıyor. Haberde "Muhtar adayı İsmail Cevher Kasımoğlu, 'Sağlık Mahallesi bugüne kadar yeterli hizmet görmedi. Sorunların çözümü için adayım' dedi" ifadeleri kullanılıyor.

Diken.com.tr Ankara Temsilcisi Altan Sancar da Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Bugün bir videoda ‘kafa kesmekten’ söz edip muhalefeti tehdit eden ve kendine ‘Hizbullahçı’ diyen İsmail Cevher Kasımoğlu, 2019’da Batman Sağlık Mahallesi muhtar adayı olmuş ve Fatma Türkan karşısında kaybetmişti. Aradaki fark fotoğrafta ve sözlerde gayet net" dedi.

HÜDA PAR'ın seçime günler kala Cumhur İttifakına katılması ve AKP listelerinden aday çıkaracağını duyurması, partinin Hizbullah ile ilişkisi nedeniyle tartışmalara neden olmuştu.

ÖZÜR DİLEDİ

Verdiği röportaj sonrası tepkilerle karşılaşan İsmail Cevher Kasımoğlu, bir video yayımlayarak özür diledi. Kasımoğlu, çektiği videoda, "Benden önce konuşan şahıs devleti karaladı. Kimse tepki vermeyince ben de sinirlenip tepki verdim. Ben herhangi bir terör örgütüne mensup değilim. Bütün milletimizden özür diliyorum. Devletimi sevdiğim için tepki verdim. Kelle melle olayı da sinirden olmuştur" ifadelerini kullandı.

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Boğaziçi direnişinin 815’inci gününde akademisyenler arkalarını 556’ncı kez rektörlük binasına döndü

SONRAKİ HABER

Çocuğunu öldürüp evi ateşe verdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa