29 Mart 2023 16:42

İzmir Barosu: Kamuda görevli avukatların hakları verilsin

İzmir Barosu, kamuda görev yapan avukatların hak ve taleplerini için İzmir Adliyesi C Blok önünde basın açıklaması düzelendi. Açıklamada kamuda görevli avukatların haklarının verilmesi talep edildi.

Fotoğraf: İzmir Barosu

Paylaş

İzmir Barosu, kamuda görev yapan avukatların hak ve taleplerini için İzmir Adliyesi C Blok önünde basın açıklaması düzelendi. 

Açıklama öncesi konuşan İzmir Barosu Başkanı Av. Sefa Yılmaz, kamu avukatlarının sorunlarının ciddi boyutlara ulaştığını ifade ederek, “Kamu avukatı olan meslektaşlarımızın da barolara, avukatlara uygulanan hukuksal şiddetin, fiili şiddetin, sözel şiddetin, ekonomik şiddetin muhatabı olduğunu çok iyi biliyoruz” dedi.

Açıklamayı okuyan Av. Mürvet Bala Ekiz ise yargı reformu kapsamında 6 Yargı Paketi çıkarıldığını ancak kamu avukatlarına dair hiçbir düzenleme yapılmadığını hatırlatarak, 7. Yargı Paketinde de kamu avukatlarına yer verilmediğini belirtti.

Kamuda çalışan avukatların imtiyaz değil itibar istediğini dile getiren Ekiz, “Kamuda çalışan meslektaşlarımızın ek göstergeleri 5400 ek gösterge rakamında yükseltilmeli, özel hizmet tazminatı ve ek ödeme oranları artırılmalı, 659 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye 20 bin gösterge rakamı üzerinden ödenecek bir ek tazminat maddesi eklenmeli, emekli olacak meslektaşlarımızın hakları da gözetilerek 20 bin gösterge rakamı üzerinden ödenecek ek ödemenin Emekli Sandığı Kanununa eklenmeli, vekalet ücretinin tamamı Avukatlık Kanunu gereğince avukata ait olmalı ve tavan uygulamasına son verilmelidir” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Düşündüğünü ve düşlediğini yaşayabilmek

SONRAKİ HABER

Şişli Belediyesi işçileri: Asgari değil insanca ücret

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa