29 Mart 2023 16:43

Şişli Belediyesi işçileri: Asgari değil insanca ücret

Şişli Belediyesi işçileri belediye yönetiminin yüzde 2’lik zam teklif ettiğini belirterek belediye binası önünde açıklama yaparak, asgari ücret sınırındaki ücretlerle geçinemediklerini dile getirdi.

Fotoğraf: Murat Uysal/Evrensel

Paylaş

DİSK’e bağlı Genel-İş Avrupa Yakası 3 No’lu Şube üyesi Şişli Belediyesi işçileri belediye yönetiminin yüzde 2’lik zam teklif ettiğini belirterek belediye binası önünde bir araya geldi. İşçiler, asgari ücret sınırındaki ücretlerle geçinemediklerini dile getirdi.

Açıklamada konuşan Şube Sekreteri Neşe Karaçimen, hayat pahalılığı ve artan enflasyon karşısında işçilerin ücretlerinin her geçen gün eridiğine dikkat çekti. Karaçimen, “Belediye yönetimi işçilerden fedakarlık istediği zaman işçiler ve emekçiler yüzde 4 ve yüzde 5 zamma razı gelerek, gereken fedakarlığı yaptı, en iyi şekilde Şişli halkına hizmet vermeye devam etti. Yapılan son görüşmede de tüm uzlaşmacı ve iyi niyetli çabalarımıza rağmen işçi ve ailelerine reva görülen yüzde 2 zam olmuştur. Bugün İstanbul’da bir ev kirasının 10 bin TL olduğu ramazan pidesinin 10 lira olduğu bir ortamda karşı karşıya kaldığımız sefaleti takdir ve vicdanınıza bırakıyoruz” dedi.

Şişli Belediyesi işçilerinin asgari ücretle geçinmeye çalıştığını dile getiren Karaçimen, CHP’li yetkililere seslenerek, “Daha özgür, eşit adil ve insan onuruna yakışır ücret talebimizi buradan bir kez daha dile getiriyoruz. Bu ses sadece bizlerin değil çocuklarımızın, eşlerimizin ve ailelerimizin sesidir. Bizler geçinemiyoruz” diye konuştu. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İzmir Barosu: Kamuda görevli avukatların hakları verilsin

SONRAKİ HABER

Bürokratlar iç çamaşırlarının faturasını PTT’ye ödetmişler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa