29 Mart 2023 22:36

8 ilde eğitime kar engeli

Kar yağışı nedeniyle Nevşehir, Gümüşhane, Bayburt, Muş ve Yozgat'ta il genelinde; Ordu, Sivas ve Samsun'da ise bazı ilçelerde eğitime bir gün süreyle ara verildi.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Nevşehir, Gümüşhane, Bayburt, Muş ve Yozgat'ta kar yağışı nedeniyle il genelinde eğitime bir günlük ara verildi. Ordu, Sivas ve Samsun'da ise bazı ilçelerde kar yağışı nedeniyle okullar bir gün süreyle tatil edildi. Ayrıca kamu kurumlarında çalışan hamile ve engelli personelin de idari izinli sayılacakları bildirildi.

ORDU'DA 7 İLÇEDE OKULLAR TATİL EDİLDİ

Ordu'da etkisini sürdüren kar günlük yaşamı olumsuz etkiledi.

İl genelinde kar yağışı ve olası buzlanma olaylarına karşı Çaybaşı, İkizce, Akkuş, Gürgentepe, Gölköy, Mesudiye ve Korgan ilçelerinde resmi ve özel tüm okullarda eğitim- öğretime perşembe günü ara verildi. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personelin de idari izinli sayılacağı bildirildi.

SAMSUN'DA BİR İLÇEDE KAR TATİLİ

Samsun'un Salıpazarı ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle bazı okullarda yüz yüze eğitime 1 gün ara verildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü açıklamasında, Tahnal İlkokulu ve Ortaokulu, Konakören İlkokulu ve Ortaokulu ve Cevizli İlkokulunda 30 Mart Perşembe günü yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle eğitim öğretime 1 gün ara verildiği duyuruldu.

Açıklamada, diğer okullarda olumsuz hava şartları nedeniyle okullarına ulaşamayan öğrencilerin de izinli sayılacakları belirtildi.

SİVAS'TA DA BİR İLÇEDE OKULLAR TATİL EDİLDİ

Sivas'ın Akıncılar ilçesinde de kar yağışı nedeniyle eğitime perşembe günü ara verildiği bildirildi.

Akıncılar Kaymakamlığının sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, ilçe genelinde yoğun kar yağışının etkili olduğu belirtildi.

Açıklamada, 30 Mart Perşembe günü ilk, orta ve liselerde eğitime bir gün ara verildiği ifade edildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kadınlara seslenen Kılıçdaroğlu: Bay Kemal 'kadınlar için de bahar gelecek' diyor

SONRAKİ HABER

Dersim'de belediyenin tek AKP'li üyesi istifa etti: İktidar sorumluluklarını yerine getirmedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa