30 Mart 2023 15:25

Tüm Emeklilerin Sendikası İzmir: Açlık sınırının altında yaşamaya “hayır” diyoruz

Düşük emekli ücretlerine ilişkin Konak Eski Sümerbank önünde basın açıklaması düzenleyen Tüm Emeklilerin Sendikası, “Emekliler açlık sınırı altında yaşamaya hayır diyor” dedi.

Fotoğraf: Tüm Emekliler Sendikası

Paylaş

Tüm Emeklilerin Sendikası İzmir Şubesi, düşük emekli ücretlerine ilişkin Konak Eski Sümerbank önünde basın açıklaması düzenledi. Emekli aylıklarının düşük olduğu ifade edilen açıklamada, “Emekliler açlık sınırı altında yaşamaya hayır diyor” denildi.

Basın açıklamasını okuyan Tüm Emeklilerin Sendikası Konak Şube Başkanı Saadet Erkuş, “AKP iktidarının, en düşük emekli maaşının 7 bin 500 TL’ye yükseltilmesi yalanı, emekliye 2 bin lira vererek, emekli oylarını alma, yıllardır açlık sınırı altında yaşamaya mahkûm edilen, sendikal örgütlenmesi ve haklı talepleri görmezden gelinen emeklileri bölme çalışmasıdır” dedi.

“EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI ASGARİ ÜCRET SEVİYESİNE GETİRİLMELİ”

“Müjde diye verilen zam, yüksek prim ödeyerek emekli olanların maaşlarının da eriyerek, en düşük emekli maaşı seviyesine inmesine neden olacaktır. Yapılması gereken, öncelikle en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine getirilmesidir. Aynı oranlı olarak 7 bin 500 lira ve üzeri maaş alanlarda da artışa gidilmelidir” diyen Erkuş, emeklileri bölmeyi amaçlayan, onları sefalette eşitlemeye çalışan, adil olmayan uygulamalardan vazgeçilmesi gerektiğini söyledi.

2 bin lira olarak belirlenen ikramiye tutarını da eleştiren Erkuş, “Emekli maaşları tespitinde, sadece TÜİK’in gerçekle ilişkisi olmayan enflasyon rakamları dikkate alındığında, emeklinin maaşı neredeyse asgari ücretin yarısına kadar düşmüş oldu. Tüm emeklilere, insanca yaşayacakları bir maaş artışı yapılmalıdır” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Yunanistan Savunma Bakanı, Akar'ın davetiyle Türkiye'ye geliyor

SONRAKİ HABER

Deprem bölgesine psikososyal destek için din kültürü öğretmenleri görevlendiriliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa