31 Mart 2023 04:33

Deprem bölgesine psikososyal destek için din kültürü öğretmenleri görevlendiriliyor

Çekmeköy’de bazı okul müdürleri, öğretmenlerin olduğu WhatsApp gruplarına deprem bölgesinde teravih namazı kıldıracak, psikososyal destek verecek din kültürü öğretmenleri görevlendirileceğini yazdı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Eylem NAZLIER
İstanbul

İstanbul Çekmeköy’deki bazı okul müdürleri, öğretmenlerin bulunduğu WhatsApp gruplarına deprem bölgesinde teravih namazı kıldıracak, psikososyal destek verecek din kültürü öğretmenlerine ihtiyaç duyulduğunu yazdı. Yazıda, ihtiyaç duyulan ‘nitelikli’ personelin din kültürü öğretmenlerinden oluşması istenerek, bu personelin cuma günü bölgeye gönderileceği belirtildi.

Öğretmenlere atılan mesajda deprem bölgesinde Milli Eğitim Bakanlığı çadırının işleyişi için ihtiyaç duyulan ‘nitelikli’ personel şu şekilde tanımlandı: “Psikososyal destek için rehber ve din kültürü öğretmenlerine, teravih namazı kıldıracak din kültürü ve imam hatip meslek dersleri öğretmenlerine ihtiyaç var.”

‘ÇOCUKLARIN ÜZERİNDE GİYSİSİ YOK’

Deprem bölgesindeki eğitimciler, çocukların üzerinde giysisi, ayakkabısı olmadığını belirtip asıl ihtiyaçlara işaret ederek “Bu mu şimdi ihtiyaç?​” tepkisini gösterdi.

Eğitim Sen Adıyaman Şube Başkanı Abdullah Demir, kentte bazı ilçelerde açılan okullarda öğrencilerin yaşadığı travmayı atlatmaları için çaba gösterdiklerini söyledi. Milli Eğitim Bakanlığının deprem bölgesinden bir sınıftan paylaştığı fotoğrafı hatırlatan Demir, “O sınıfta çocukların üzerinde giysi, ayakkabı yok. Çocukların daha bu ihtiyaçları bile tamamlanmamış. Çocukların asıl ihtiyaçları bunlar, dini destek değil. Ayrıca bu doğru da değil” diye konuştu.

ÖNCELİK BU OLMAMALI!

Eğitim Sen Genel Örgütlenme Sekreteri Ramazan Gürbüz, Milli Eğitim Bakanlığının hızla deprem bölgesinde konteyner okullar açması ve eğitim emekçilerinin barınma, ulaşım ve beslenme gibi sorunlarını çözmesi gerektiğini söyleyerek “Öncelik bunlar olmalı” dedi. Öğretmenlerin bölgede teravih namazı kıldırmaları için görevlendirilmelerinin kabul edilemeyeceğini dile getiren Gürbüz “Bu yaklaşım laik, bilimsel ve demokratik eğitim talebimize zaten taban tabana zıt” dedi. Gürbüz, 27 Mayıs’ta Adıyaman, Maraş ve Hatay’da kısmi ders başı yapılsa da bu kentlerde normal bir eğitim öğretim için sürecin uzayacağı görüşünde.

ÖNCEKİ HABER

Tüm Emeklilerin Sendikası İzmir: Açlık sınırının altında yaşamaya “hayır” diyoruz

SONRAKİ HABER

Torba yasanın bazı maddeleri geri çekildi | TTB: Yasa tasarısı tümüyle iptal edilmeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa