30 Mart 2023 18:09

PAÜ Hastanesi'nde sağlık işçileri hakları için eylem yaptı

Toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamayan PAÜ Hastanesi Sağlık-İş üyesi işçileri, taleplerinin karşılanmasını istedi.

Fotoğraf: Hilmi Mıynat/Evrensel

Paylaş

Denizli Pamukkale Üniversitesi Hastanesi'nde yetkili olan Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası (Sağlık-İş) toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamayınca hastane önünde eylem yaptı. Yapılan 7’inci görüşmede de sonuç alamadıklarını belirten Sağlık-İş Genel Başkanı Hakan Toy, işçilere seslenerek, “Biz sizin hakkınızı kimseye yedirmeyiz. Hakkınızı alana kadar da buradayız” dedi. Eyleme Hürriyet Sağlık-Sen de destek verdi.

“Önceki sözleşmede kazanılan hakları bile geri almak istediler” diyen Toy, masada sergilenen tavrı provokatörlük olarak niteledi. PAÜ Hastanesi Merkez Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Çelik'in görüşmedeki tutumuna tepki gösteren Toy, “Bizim derdimiz sözleşmeyi masada bağıtlamak. Biz sendika olarak işçiyi hakir gören tavırlara müsaade etmeyeceğiz. Masada insanca yaşayacağımız ücreti isterken insanca tavır da istiyoruz. Başhekim lütfen masaya gelsin fakat Mustafa Çelik hoca masaya gelmesin. Tavırlarıyla söylemleriyle iyi giden bir süreci provoke eden baltalayan bir süreci kabul etmiyoruz” ifadelerini kullandı.

“ANLAMAZLARSA SÜRESİZ EYLEME GEÇECEĞİZ”

Sağlık-İş Genel Başkan Yardımcısı Adem Sarıçoban da sağlık işçilerine karşı tutumun düzeltilmesi yönünde çağrı yaparak, “Onların dayattığı kölelik sistemini kabul etmeyeceğiz. Sayın Mustafa Çelik önce işçilerin insan olduğunu, birey olduğunu öğrenecek. Daha önce söyledik yine söylüyoruz. Taşeron sistemi bitti, kölelik sona erdi. Artık bunu anlasınlar. Anlamazlarsa önümüzdeki hafta süresiz eyleme geçeceğiz. Anlayana kadar, duyana kadar. Sayın Çelik, işçiden özür dileyecek” dedi. Eylem slogan ve alkışlarla sona erdi.

(Denizli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Akşener'den Erdoğan'a: Recep Bey, adresim belli, bu sinire gerek yok, papatya çayına devam

SONRAKİ HABER

Bolu’da zincirleme kaza; Ankara istikameti ulaşıma kapandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa