31 Mart 2023 17:24

Erdoğan: Çıkmışlar, "Aday olamaz", ne oldu, YSK suratlarına vurdu mu?

AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, Nurdağı ilçesinde "afet konutları temel atma töreni" adı altında seçim mitingi düzenledi, Cumhur İttifakına ve kendisine oy istedi.

Fotoğraf: Murat Kula/AA

Paylaş

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antep'in Nurdağı ilçesinde "Gaziantep-Kilis Afet Konutları Temel Atma Töreni" adı altında seçim mitingi düzenledi.

Cumhur İttifakının küçük ortağı MHP'nin Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de kısa bir konuşma yaptığı mitingde Erdoğan, muhalefete yüklenip Cumhur İttifakına ve kendisine oy istedi.

Anayasaya aykırı şekilde üçüncü kez cumhurbaşkanı adayı olmasına karşı Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) yapılan itirazların reddedilmesine değinen Erdoğan, şu sözleri sarf etti:

"İşte çıkmışlar, 'Erdoğan aday olamaz'… E ne oldu? Yüksek Seçim Kurulu suratlarına vurdu mu? Şimdi ne diyorlar? 'Anayasa Mahkemesine gidiyoruz.' Yolunuz açık olsun. Anayasa Mahkemesinin bundan önce bu konularda ne karar verdiklerinden de bunların haberleri yok. Bunlar ne anayasa bilir, ne kanun… Demokrasiyle falan zaten yakından uzaktan bunların alakası yok. Bunlar teröristlerle el ele kol kola yol yürürler. 14 Mayıs'ta bunları Cudi'ye, Gabar'a, Bestler Deresi'ne gömmeye var mıyız? Geçmişte gömdük mü? Yine gömeceğiz, hiç endişeniz olmasın." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kemal Kılıçdaroğlu, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüştü

SONRAKİ HABER

Seçim öncesi kurşunlu provokasyon, Emek Partisi'nden seçim kararı | Gündem Politika

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa