31 Mart 2023 17:48

AKP'de "kadraj" mücadelesi sürüyor: Binali Yıldırım'ı iten isim bu kez Numan Kurtulmuş oldu

AKP'liler arasında kadraja girme mücadelesi sürüyor. Daha önce Bakan Nureddin Nebati'nin yer kapmak için ittiği Binali Yıldırım'ı bu kez de Numan Kurtulmuş kadraj dışına çıkardı.

Ekran görüntüsü, Cumhurbaşkanlığı yayınından alınmıştır.

Paylaş

Cumhur İttifakının, bugün Antep'in Nurdağı ilçesinde "Gaziantep-Kilis Afet Konutları Temel Atma Töreni" adı altında düzenlediği seçim mitingi yine bir kadraja girme mücadelesine sahne oldu. Kameralar önünde iteklenen isim ise yine Binali Yıldırım.

Mitingde, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın muhalefeti "terör" ile ilişkilendirip "14 Mayıs'ta Cudi'ye, Gabar'a gömmekten" bahsettiği, Cumhur İttifakı ve kendisine oy istediği konuşmasının ardından canlı bağlantılara geçildi. Bu sırada protokol de sahneye davet edildi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, AKP Genel Başkanvekilleri, TBMM Başkanvekili, Genel Başkan Yardımcıları, Bakanlar, Vali, Büyükşehir Belediye Başkanı ve TOKİ Başkanı gibi isimler sahneye davet edildi. Ardından sahnedekiler arasında kemeralara yansımak için yer kapma mücadelesi başladı.

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, eski Başbakan ve AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım'ı kadraj dışına itti. Kurtulmuş, daha sonra gülümseyerek gözlüklerini taktı.

Bu Binali Yıldırım'ın aynı sebeple ilk kez iteklenmesi değil. Şubat ayında da Erdoğan'ın Urfa'daki konuşması sırasında Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, kadraja girme gayretiyle Yıldırım'ı itmişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Seçim öncesi kurşunlu provokasyon, Emek Partisi'nden seçim kararı | Gündem Politika

SONRAKİ HABER

Muhalefetin mücadeleci adayları netleşmeye başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa