31 Mart 2023 18:06

Muhalefetin mücadeleci adayları netleşmeye başladı

Milletvekili adayı listelerinin sunulması için 10 gün kala gözler, muhalefet partilerinde farklı kesimlerden ve mücadeleci isimlere çevrildi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Milletvekili adayı listelerinin sunulması için 10 gün kala gözler, muhalefet partilerinde farklı kesimlerden ve mücadeleci isimlere çevrildi. Yeşil Sol Parti, Emek Partisi, Türkiye İşçi Partisi ve CHP’de bazı isimlerin adayları belli oldu.

Seçimlere 45 gün kala gözler, 9 Nisan’a kadar Yüksek Seçim Kuruluna sunulması gereken milletvekili adayı listelerinde. Siyasi partiler aday adayı başvurularını değerlendirmeye devam ederken, muhalefet partilerinde çeşitli hak arama mücadelelerinden isimler belli olmaya başladı.

CHP, katledilen Eski Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin eşi Türkan Elçi’ye adaylık teklifinde bulundu. CHP’ye üye olan Elçi’nin rozetini, CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakının Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu taktı. CHP’de milletvekili aday adayı olarak dikkat çeken isimler arasında CHP Yoksulluk Dayanışma Ofisi Koordinatörü ve Derin Yoksulluk Ağı Kurucusu Hacer Foggo, Gazeteci Sedef Kabaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Camide bira içtiler” açıklamasını yalanlayan Müezzin Fuat Yıldırım da bulunuyor.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) de milletvekili listelerinde birçok tanınmış isme yer verdi. Oyuncu Mehmet Aslantuğ ve Gazeteci İrfan Değirmenci’yi milletvekili adayı göstereceğini duyuran TİP, polisler tarafından darbedilerek öldürülen Evrensel Muhabiri Metin Göktepe’nin ablası Meryem Göktepe ile Çorlu tren kazasında hayatını kaybeden Oğuz Arda Sel’in annesi Mısra Öz’ün aday olacağını duyurdu.

Seçimlere çatı partisi olarak giren Yeşil Sol Partide, Emek ve Özgürlük İttifakında yer alan parti ve örgütlerden çok sayıda milletvekili adayı olacak. Henüz kimlerin aday olacağı netleşmedi. Ancak İHD Eş Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, milletvekili adaylığı için Yeşil Sol Partiye başvuru yaptı ve İHD’deki görevinden ayrıldı.

Yeşil Sol Partide dikkat çeken bir başka aday da Ayşe Öğretmen oldu. Kanal D’de yayımlanan Beyaz Show’a telefonla bağlanarak “Çocuklar ölmesin” dediği için 6 aylık bebeğiyle birlikte cezaevine giren Ayşe Çelik, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisiden Diyarbakır Milletvekili Aday Adayı oldu.

Emek Partisi geçtiğimiz günlerde kendi adaylarıyla Yeşil Sol Parti ortak listesinde yer alacağını duyurmuştu. Emek Partisinde milletvekili adayları arasında işçi ve kamu emekçileri içerisinde öne çıkan birçok isim bulunuyor. İzmir’de birçok sendika yöneticisi Emek Partisinden milletvekili aday adayı olduğunu duyurmuştu. O isimler şöyle: İsmail Doğan (Eski Petrol-İş Aliağa Şube Başkanı), Cihan İşçi (Deriteks Örgütlenme Uzmanı), Kemal Köroğlu (Eski Genel-İş İzmir 7 No’lu Şube Başkanı), Can Bahadır (Eski Genel-İş İzmir 3 No’lu Şube Başkanı), Ufuktan Öden (Gıda-İş Ege Bölge Başkanı), Elif Çuhadar (Eski KESK MYK Üyesi), Ramis Sağlam (Eski BES İzmir Şube Başkanı). (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

AKP'de "kadraj" mücadelesi sürüyor: Binali Yıldırım'ı iten isim bu kez Numan Kurtulmuş oldu

SONRAKİ HABER

Deprem bölgesindeki sağlık emekçilerinin durumu ve yürütülen çalışmalar - Dr. Ali Kanatlı | Sağlık Olsun

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa