01 Nisan 2023 10:56

RTÜK'ten 'Kızılcık Şerbeti' dizisine 'kadına şiddet' gerekçesiyle 5 hafta durdurma kararı

Show TV'de yayınlanan 'Kızılcık Şerbeti' dizisine “kadına şiddet” gerekçesiyle RTÜK tarafından 5 hafta durdurma ve 1.5 milyon liralık idari para cezası verildi.

Kızılcık Şerbeti dizisi tanıtım görseli

Paylaş

Show TV ekranlarında yayınlanan 'Kızılcık Şerbeti' dizisine geçtiğimiz haftalarda yayınlanan bölümündeki kadına şiddet sahnesi gerekçesiyle ceza verildi. RTÜK'ün kararına göre diziye 5 hafta durdurma ve 1.5 milyon TL'lik para cezası verildi.

Gazeteci Birsen Altuntaş'ın haberine göre, yayın durdurma cezası kararı Show TV’ye tebliğ edildi. Kanal pazartesi günü karara karşı itiraz hakkını kullanacak. İtiraz talebi olumsuz sonuçlanırsa, 7 Nisan tarihinden itibaren 5 hafta boyunca 'Kızılcık Şerbeti' dizisi ekrana gelemeyecek.

Mahkeme RTÜK’ün kararı doğrultusunda hüküm belirtse bile sürecin tamamlanmasına kadar dizinin iki ya da üç bölüm daha yayınlanması bekleniyor.

SOSYAL MEDYADA CEZAYA TEPKİ

Diziye verilen durdurma kararı Sosyal medyada "Rtük Kızılcık Şerbetine Dokunma" etiketi Türkiye gündeminde yer aldı. Kullanıcılar "kadına şiddet" gerekçesiyle verilen cezanın "çifte standart" içerdiğini vurguladı.

Dizinin başrol oyuncularından Sıla Türkoğlu, Ceren Karakoç ve Barış Kılıç da RTÜK kararına tepki gösteren bir paylaşım yaptı

Dizinin sosyal medya hesabından bir teşekkür mesajı yayınlandı. Mesajda, "Desteğiniz için teşekkür ederiz" denildi.

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İngiltere’de eğitim sendikasında yeni dönem

SONRAKİ HABER

İYİ Parti binasına kurşunla ilgili gözaltına alınan şüpheli serbest bırakıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa