3 Nisan 2023 17:47
/
Güncelleme: 16:53

Erciyes Üniversitesi öğrencileri yüz yüze eğitim talep ediyor

YÖK’ün, “Hibrit eğitim” açıklamasına rağmen Erciyes Üniversitesi'nin online eğitime devam kararı tepki çekti. Öğrenciler "Online eğitimden verim alamıyoruz. Yüz yüze eğitim istiyoruz" dedi.

Erciyes Üniversitesi öğrencileri yüz yüze eğitim talep ediyor

Erciyes Üniversitesi Rektörlüğü | Fotoğraf: Turan Kaya/Wikimedia Commons

Barış TİMUR
Kayseri

Maraş merkezli depremlerin ardından depremzedelerin yurtta kalacağı gerekçesiyle tepkilere rağmen uzaktan eğitim kararı alan YÖK’ün Nisan’da “Hibrit eğitim” e geçilmesi kararının ardından, öğrencilerin taleplerine karşın Erciyes Üniversitesi “Himrit eğitim” kararına uymayarak, online eğitimin süreceğini açıkladı. ERÜ Senatosu’nun online eğitime devam edileceği açıklaması öğrencilerin tepkisini çekti. Farklı fakültelerde, farklı bölümlerde okuyan öğrenciler yüz yüze eğitim hakkını talep ediyor.

“ONLİNE EĞİTİM MEZUNU OLMAK İSTEMİYORUM”

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden bir öğrenci, “Ben İİBF öğrencisiyim KYK Yurdunda kalıyorum. Üniversitemden hibrit kararının çıkmasını istiyorum. Uzaktan derslerimiz çok verimsiz oluyor. Evde ekran başında bana deneyim kazandıran bir şey olmuyor. Deprem bölgesinde dahi bazı illerde hibrit eğitim yapılırken bizim online eğitim almamız, iş hayatında da sorunlar yaşamamıza neden olacaktır. Çünkü özel sektör online mezunlarını işe almıyor ve online eğitim mezunu olmak istemiyorum. Bu belirsizlik ve eşitsizlik bir an önce çözülmelidir” dedi.

“UYGULAMALI DERSLERDEN VERİM ALAMIYORUM”

Fen Fakültesi’nden bir öğrenci ise, “Ben fen Fakültesi 2. Sınıf öğrencisiyim. İlk sorunum İnternet oldu çünkü köyde kota sınırı var diye eve internet bağlatamadık. Ve derslere girebildiğim sürece telefon internetinden dolayı laboratuvar derslerinde ses gelmiyor ve hoca kendi çektiği videoları izletiyor. Tam anlamı ile bizim yapmamız gereken deneylerde uygulamalı olmayınca verim alınamıyor. Üstüne bu imkânlar durumunda rapor yazılması bekleniyor. Yurtta kalan bir öğrenciyim yurtların açılmasını istiyorum ve yüz yüze eğitim olmazsa bile hibrit eğitim modeline geçilmesini istiyorum” ifadelerini kullandı.

Müzik Bölümü’nden Bir Öğrencisi, “Ben müzik bölümü öğrencisiyim ve derslerimiz uygulamalı olduğu için online eğitimden istediğim verimi alamıyorum. Bu durumu pandemide yaşadım fakat istediğim verimi alamadım. Kendi çabalarımla bir şeyler yapmaya çalışıyorum ama nafile. Online eğitimin bir çözüm yolu olmadığı aksi takdirde içinde bulunduğumuz durumu daha da içinden çıkılmaz bir soruna dönüştürdüğü için hibrit eğitim olması gerektiğini düşünüyorum” dedi

“EĞİTİM HAKKIMIZI GERİ KAZANALIM”

İletişim Fakültesi öğrencisi Sultan Kılıç ise şunları söyledi, “Ben İletişim Fakültesi Gazetecilik bölümü 1. Sınıf öğrencisiyim. Öncelikle online eğitim istemiyoruz. Bizim de yüz yüze olması gereken derslerimiz şu an da online olarak devam ediyor. Evimde ben verim alamıyorum. Sebebi ise sunum yapamıyoruz. Ben haber bölümüm gereği haber yapıyorum. Yüz yüze eğitim olmazsa hibrit eğitime geçilmesini talep ediyorum. Rektörlüğe soruyorum neden onlarca Üniversite hibrit eğitme geçerken biz neden geçemiyoruz? Yurtta kalıyorum. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın açıklama yapmaması ise bizim mağduriyetimizin devam etmesini sağlıyor. Yurtlar açılmalıdır. Ben şehir dışındayım. Emin olun derslerim verimli geçmiyor. Diğer fakültede okuyan arkadaşlarım gibi. Son olarak şunları söylemek istiyorum. Bir araya gelip talep ettiğimiz eğitim hakkımızı geri kazanalım.”

Evrensel'i Takip Et