Denge ve Denetleme Ağı ‘Gözümüz Demokraside’ kampanyası başladı
Denge ve Denetleme Ağı, seçimlere ilişkin başlattığı ‘Gözümüz Demokraside’ kampanyasını Ankara’da gerçekleştirilen bir basın toplantısı ile kamuoyuna duyurdu.
Fotoğraf: Evrensel
Denge ve Denetleme Ağı, (DDA) 14 Mayıs’ta gerçekleşecek seçimlere ilişkin ‘Gözümüz Demokraside’ kampanyasını başlattı. 300’e yakın sivil toplum örgütünü bünyesinde barındıran DDA, “Gözümüz Demokraside” başlıklı kampanyayı, Ankara’da gerçekleştirilen bir basın toplantısı ile kamuoyuna duyurdu.
DDA’nın, yürüttüğü tüm çalışmalarında katılımcı ve çoğulcu bir demokrasinin güçlenmesine katkı sunmayı hedeflediğini belirten DDA Ağ Temsilcisi Muratcan Işıldak, “Gözümüz Demokraside” kampanyasının da bu hedefi içerdiğini belirtti. DDA Ağ Temsilcisi Zübeyde Ozanözü ise “Daha özgür bir dünya, yaşanabilir bir ülke için ‘Gözümüz Demokraside’ diyeceğiz” ifadelerini kullandı.
"KAMPANYANIN EN ÖNEMLİ AKTÖRÜ VATANDAŞLAR"
Kampanyanın sunumunu gerçekleştiren DDA Genel Koordinatörü Hayriye Ataş ise “Aktif vatandaşlık” vurgusu yaparak, “Kampanyanın en önemli aktörü vatandaşlar” dedi. Ataş, kampanyaya ilişkin; “Seçim sürecinde vatandaşların oy tercihlerini yaparken aktif vatandaşlık bilinciyle demokratik haklarını bilerek hareket etmelerine katkı sağlamak istiyoruz” diye konuştu.
Kampanyanın hedef kitlesini seçmenlerin, medyanın ve siyasi partilerin oluşturduğunu belirten Ataş, katılımcı ve çoğulcu bir demokrasi adına denetim alanını genişleteceklerini ifade etti.
Etkinlikte kampanyanın hedeflerini şöyle sıraladı: “Seçim sürecinde, vatandaşların oy tercihlerini yaparken 'aktif vatandaşlık' bilinciyle, demokratik haklarını bilerek hareket etmelerine katkı sağlamak, siyasi partilerin ve vatandaşların demokratik seçim kriterleriyle ilgili bilgi ve farkındalık sahibi olmalarını sağlayarak seçimlerin adil ve özgür bir ortamda gerçekleşmesine katkı sunmak, yaklaşan seçim sürecinde kutuplaşmanın aşılmasına ve toplumun ortak taleplerinin karar vericilere, siyasi partilere ulaşmasına aracı olmak, vatandaşların gündelik hayatta yaşadıkları toplumsal ve ekonomik kriz kaynaklı sorunların denge ve denetleme mekanizması ile ilişkisini ortaya koymak ve farkındalık yaratmak.” (Ankara/EVRENSEL)