06 Nisan 2023 11:49

Ücretleri eksik yattığı için iş bırakan Baykan Denim işçileri kazandı

Birleşik Tekstil, Dokuma ve Deri İşçileri Sendikası (BİRTEK-SEN), Baykan Denim işçilerinin direnişinin kazanımla sonuçlandığını duyurdu.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Ücretlerinin eksik yatırılması sebebiyle iş bırakan Baykan Denim işçileri kazandı.

Birleşik Tekstil, Dokuma ve Deri İşçileri Sendikası (BİRTEK-SEN), Baykan Denim işçilerinin direnişinin kazanımla sonuçlandığını duyurdu.

Sendikanın Twitter hesabından yapılan açıklamada, “Baykan Denim işçilerinin direnişi sonuç verdi. Depremden sonra çalışılmayan günlerin ücretinin kesilmesi üzerine bu sabah topluca iş bırakan işçiler fabrika yönetimine geri adım attırdı. Kesilen ücretler tekrar yatırılacak. Sarı sendikaya rağmen direnen işçiler kazandı!” denildi.

 

 

Dikimhane, son işlemler, ütü ve yıkamada bulunan 500 işçi, maaşları tam yatmadığı için iş bırakmıştı.

Baykan Denim’den bir işçi, “Depremden sonra borçlarımız arttı. Biz de mecbur işe döndük. Baykan Denim ise bizim maaşlarımızı eksik yatırdı. Asgari ücret alan yok, bazı çalışanlara 4000 TL yatırmışlar. Eksik yattığı için maaşlarımız 500 kişi iş bıraktık. Çalışma koşullarımız da çok kötü. Eleman olmadığı için birçok kişinin yapacağı işi tek kişi yapmak zorunda kalıyoruz. Genel müdür Engin Bey, bizimle görüşmeye geldi, bazı çalışanlara ‘maaşlarınızı fazla yatırdık geçen ay, bu yüzden bu ay onu kestik. Yatırdığımız maaşın dışında, ekstra bir ücret yatırılmayacak, kabul etmeyen de istifa edebilir’ dedi. Biz koşullarımız düzelmeden, maaşlarımız yatırılana kadar iş başı yapmayacağız” diye konuştu. (Malatya/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

2020 yılında Türkiye’ye göç edenlerin sayısı azalırken, Türkiye’den göç edenlerin sayısı arttı

SONRAKİ HABER

İran ve Suudi Arabistan anlaştı: Büyükelçilikler yeniden açılacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa