06 Nisan 2023 12:07
Son Güncellenme Tarihi: 06 Nisan 2023 13:17

Millet İttifakında tek liste hazırlıkları: "Dört parti CHP listelerinden seçime girecek"

Saadet Partisi, DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve Demokrat Partinin seçimlere CHP listelerinden gireceği aktarıldı.

Arşiv | Fotoğraf: DHA

Paylaş

Millet İttifakı’nda milletvekili seçimlerindeki formül arayışında son noktaya gelindi. Saadet Partisi, DEVA Partisi, Demokrat Parti ve Gelecek Partisinin CHP listesinden aday göstermesi için son hazırlıklar yapılıyor.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamolloğlu’nun "ittifak içinde ittifak" diye nitelendirdiği ve Saadet Partisi, DEVA Partisi ve Gelecek Partisinin tek listeyle seçime girmesine ilişkin formül uzun süredir konuşuluyordu. Ancak Karamollaoğlu, “AK Partiden kopan oyları cezbederiz diye düşündük ama bu konuda maalesef ittifak sağlayamadık” diyerek bu taktiğin olmayacağını duyurdu.

Bunun ardından daha fazla milletvekili kazanılması hedefiyle üç partinin oylarının tek bir havuzda toplanılacağı tek liste formülü üzerinde durulmaya başlandı. CHP, Gelecek Partisi ve DEVA’da dün geç saatlere kadar yoğun bir görüşme trafiği yapıldı. Parti genel başkanları arasındaki görüşmeler ve listelerin gözden geçirilmesinin ardından seçimlere tek listeyle girilmesi konusunda anlaşmaya varıldığı belirtiliyor.

HaberTürk editörü Mahir Kılıç, HaberTürk TV yayınında tek listede anlaşıldığını aktardı. Kılıç'ın açıklamalarına göre partiler arasında yürütülen görüşmelerde, 4 partinin CHP listesinden seçime girme kararı alındı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

ERÜ Rektörlüğü ile KOOP-İş Arasında Ek Protokol İmzalandı

SONRAKİ HABER

“Deprem bölgesinde dağıtım sistemi hasarlı, yer altı suyu ise güvenilir”

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa