06 Nisan 2023 17:28

İGC öldürülen gazetecileri andı

İzmir Gazeteciler Cemiyeti, “6 Nisan Öldürülen Gazeteciler Günü” dolayısıyla İGC Basın Müzesi’nde anma gerçekleştirdi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Yönetim Kurulu, “6 Nisan Öldürülen Gazeteciler Günü” dolayısıyla İGC Basın Müzesi’nde basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasını okuyan İGC Başkanı Dilek Gappi, “Elbette böyle bir gün hiç olmasaydı ve biz bugün bu ülkenin yetiştirdiği en iyi kalemleri, aydın ve cesur yüreklerini anmasaydık. Ama maalesef Türkiye’nin aydınlanma ve demokrasi mücadelesinde en ağır bedeli ödeyenlerden oldu gazeteciler. Devlet erkinin gücünü kullanarak halkımızın üzerinde hak ihlallerinin yaşanmaması için kalemini dik tutan meslektaşlarımız ülkemizin demokrasi tarihini kanlarıyla yazdılar” dedi.

Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü’nün (RSF) verilerine göre 1995-2022 yılları arasında bin 814 gazetecinin katledildiğini söyleyen Gappi, “Nerede temel insan hakları, özgürlük, hukukun üstünlüğü gibi kavramlar tehlikedeyse orada gazetecilerin de hayatları, gelecekleri daima tehlikede oldu” diye ekledi.

“Kimleri kaybetmedik ki; Hasan Tahsin’den Sabahattin Ali’ye, Cengiz Polatkan’dan Abdi İpekçi’ye, Ümit Kaftancıoğlu’ndan Sami Başaran’a, Çetin Emeç’ten Mehmet Sait Erten’e, Turan Dursun’dan İzzet Kezer’e, Uğur Mumcu’dan Ercan Gürel’e, Erol Akgün’den Metin Göktepe’ye, Kutlu Adalı’dan Ayşe Sağlam Derince’ye, Hrant Dink’ten Nuh Köklü’ye ve geçtiğimiz yıl tüm belgeleriyle yolsuzlukları ortaya koyan Güngör Aslan’ı kaybettik” diyen Gappi, yaşamını yitiren tüm gazetecileri saygıyla andıklarını söyledi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Antakya Medeniyetler Korosu’ndan “Bir Kira Bir Yuva” konseri

SONRAKİ HABER

Henrik Ibsen klasiği, “Bir Halk Düşmanı” seyirciyle buluştu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa