08 Nisan 2023 13:05

CHP, TBMM'ye 69 maddelik Türkiye Afet Yönetimi Kanunu Teklifi sundu

CHP, 69 maddelik 'Türkiye Afet Yönetimi Kanunu Teklifi'ni TBMM Başkanlığı'na sundu.

Fotoğraf: AA

Paylaş

CHP’nin ‘Türkiye Afet Yönetimi Kanunu Teklifi’, Meclis’e sunuldu. 69 maddelik kanun teklifinde, afetlerle ilgili yasal, anayasal ve uluslararası düzenlemelerle afetleri önleme, müdahale ve onarım stratejilerine yönelik yükümlülükler öngörülüyor.

Söz konusu teklif, bir tür ‘Afet Anayasası’nın asgari ilkelerini bir araya getirmeyi amaçlıyor. Düzenleme ile afet öncesi ve sırasında idarenin, afet risklerini azaltması ve afet anında hızlı hareket edebilmesi için AFAD yerine yeni bir kurum oluşturularak ‘Türkiye Afet Kurumu’ kurması öngörülüyor.

Türkiye Afet Kurumu’nun, düzenleyici kurumlara benzer şekilde yapılandırılması ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne her yıl faaliyet raporu ve risk değerlendirmeleri içeren raporlarını sunması planlanıyor.

Teklif ayrıca, afetlere karşı en az kayıp verebilmenin bilgisini üretmek ve bilimsel ilkeleri yeniden odağına almak amacıyla Afet ve Sivil Savunma Akademisi’nin kurulmasını düzenliyor. 

CHP Milletvekili İbrahim Kaboğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada “Büyük depremlerin ikinci ayında Grup Başkanvekilimiz Özgür Özel ile eşgüdüm içerisinde hazırladığımız, Cumhurbaşkanı Adayımız ve Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun ilk imzacısı olduğu “Türkiye Afet Yönetimi Kanun Teklifini” Meclis’e sunduk” dedi.

 

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Gözaltına alınan Cumartesi Anneleri serbest bırakıldı

SONRAKİ HABER

Erdoğan sayesinde(!)

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa