08 Nisan 2023 17:12

SODEV: Yarattığınız bu karanlık ortamı aydınlığa dönüştürmeye kararlıyız!

SODEV basın kuruluşlarına RTÜK tarafından verilen cezalar ve siyasi partilere yönelik saldırıları kınayarak; “Yarattığınız bu karanlık ortamı aydınlığa dönüştürmeye kararlıyız!” dedi

Fotoğraf: SODEV

Paylaş

SODEV Yönetim Kurulu Başkanı Rasim Şişman tarafından yapılan açıklamada basın kuruluşlarına RTÜK tarafından verilen cezalar ve siyasi partilere yönelik saldırılar kınandı.

14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan seçimler yaklaşırken, iktidarın, hukuk devleti ile bağdaşmayan söz ve uygulamalarıyla ülkeyi kaotik siyasal iklimin içine çekmeye çalıştığını belirten Şişman; “Yandaş olmak yerine özgür olmayı seçmiş basın kuruluşlarına ardı ardına verilen ağır para ve ekran karartma cezalarının yanı sıra, önce İYİ Parti’ye, sonra da Cumhuriyet Halk Partisi’ne yönelik silahlı gözdağı verme girişimleri gerçekleşti” dedi.

“Halkı kutuplaştırarak siyaseti korku üzerinden kurgulamaya çalışanlara sesleniyoruz!” diye seslenen Şişman şunları söyledi; “Demokrasilerin vazgeçilmezi olan siyasal ve toplumsal muhalefeti, bütün unsurlarıyla sindirmeye çalıştığınız görülüyor. Ancak oluşturduğunuz korku imparatorluğunun sonu gelmiştir. Yarattığınız bu karanlık ortamı çok yakında çoğulcu demokrasiyle, kardeşlikle, dayanışmayla aydınlığa dönüştürmeye kararlıyız!

Sizlere rağmen yeniden inşa etmeye başladığımız toplumsal barışın, yakında gelecek olan baharda pekişeceğine inancımız tamdır.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

EMEP Kayseri İl Örgütü: Yoksulun sırtından doyma devri bitecek

SONRAKİ HABER

Almanya’da Paskalya gösterilerinde savaşa hayır mesajı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa