10 Nisan 2023 14:42

İmamoğlu: Memleketi çökerttiler, "Ben çözeceğim" diyor, inanmayın bunlara

Amasya Merzifon'da halka seslenen Ekrem İmamoğlu "Memleketi ekonomik olarak çökerttiler. Sorunları yaratan akıl diyor ki ‘Ben çözeceğim’. Sorunları yarattın, nasıl çözeceksin? İnanmayın bunlara" dedi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, bugün Amasya’nın Merzifon ilçesinde düzenlenen halk buluşması programına katıldı.

Burada Merzifonlulara seslenen İmamoğlu, "Bu memleketi ekonomik olarak çökerttiler. Bu sorunları yaratan, büyüten, memleketimizin her insanına adaletsizliği ve hukuksuzluğu yaşatan, partizanlığı devletimizin her kurumuna tabiri caizse sokan bu akıl diyor ki ‘Ben çözeceğim’. Sen sorunların hepsini yarattın, nasıl çözeceksin? İnanmayın bunlara" dedi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "İstanbul'a çivi bile çakmadılar" suçlamasına da yanıt veren İmamoğlu, "Cumhurbaşkanı İstanbul’a gelip İstanbul Belediye Başkanı’na laf atmaz. Gerek yok, milletin oyu ile seçilmiş bir kişi cumhurbaşkanı olduktan sonra 86 milyonun cumhurbaşkanı olmalı. Neymiş ‘Çivi bile çakmamış’ diyor bana; bak bak bak… Ben de diyorum ki bir gün beni davet et anlatayım. Sorun yok anlatırım ama bir gün bile yetmez hizmetlerimi anlatmaya. Özellikle son 15 yılında çok sıkıntılı işler yaptılar İstanbul’da. 25 yıl yöneten anlayış şöyle bir psikolojiye bürünmüş; biz seçimi kazanınca zannettiler ki malını mülkünü aldık. İstanbul’u kendi malı mülkü zanneden bir yönetici grubu var. İstanbul bizim malımız mülkümüz değil, 16 milyon insanın. Bu akıldan vazgeçmedikleri sürece bunlardan bize fayda yok. 14 Mayıs’ta 86 milyon insan onlara güle güle, bay bay diyecek, hadi evinize dinlenmeye" dedi.

"FIRÇA ATAR GİBİ KONUŞAN SİYASETÇİLERDEN BIKTIK"

İmamoğlu ayrıca, "Fırça atar gibi konuşan siyasetçilerden bıktık deyin, suratı asık değil yüzü güleç insanlar istiyoruz deyin. Milleti işaretle bile bölen değil birleştiren bu sürece ihtiyacımız var diye yola çıktık. Kimsenin kalbini kırmayacağız. Biz bu seçimi sadece bize oy verenler için değil bütün bir millet için kazanacağız. 15 Mayıs’ta her şey çok güzel olacak” ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Mültecileri 'Yunanistan' diye Küçükada'ya bıraktılar

SONRAKİ HABER

Özlem Zengin ve HÜDA-PAR Genel Başkanı aynı bölgeden aday gösterildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa