10 Nisan 2023 23:38

Diyarbakır Emek Gençliğinden “Depremin Ekonomi Politiği” etkinliği

"Depremin Ekonomi Politiği" söyleşisi gerçekleştiren Diyarbakır Emek Gençliği, "dayanışma ayakta tuttu" vurgusu yaptı.

Diyarbakır Emek Gençliğinden “Depremin Ekonomi Politiği” etkinliği

Fotoğraf: Evrensel

Diyarbakır Emek Gençliği "Depremin Ekonomi-Politiğini konuşuyoruz" başlığıyla söyleşi gerçekleştirdi. Söyleyişi Emek Partisi Diyarbakır İl Örgütü binasında gerçekleştirildi.

Söyleşide söz alan Emek Gençliği üyesi Nurgül Deniz, "Deprem öncesinde alınabilecek önlemler alınmadı, rant ve kâr hırsı on binleri enkaz altında soğuktan donarak, boğularak ölmeye mahkûm etti. İlk günlerde gelmesi gereken yardım gelmezken, program yaparak toplanan milyarlar denetim dışı bırakıldı" dedi. Deniz, "fay hatlarının üzerinde kurulmuş plansız denetimsiz kentlerin sorumluları deprem süresi boyunca da saflarını açıkça belli ettiler. Deprem üzerinden henüz günler geçmişken yıkılan alanları ihaleye açarak yandaşlarını zenginleştirmenin önünü açtılar” diye konuştu.

“DAYANIŞMA AYAKTA TUTTU”

Yaşananların kader değil katliam olduğu belirten Deniz, "tüm bu yolsuzluğa, ölüme, enkaza karşı hayatta kalanları, bizi ayakta tutan dayanışma oldu. Bu dayanışmayı daha da büyütmeli, güçlendirmeliyiz. Bu enkazın hesabını sormalıyız. Yeni dayanıklı kentleri, özgür bir geleceği ancak bu şekilde yeniden kurabiliriz" ifadelerini kullandı. (Diyarbakır/EVRENSEL)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

İşçiye, düşman hukuku

İşçiye, düşman hukuku

Patronların yüzde 30 zam dayatmasına karşı yayılan grevleri engellemek için adeta düşman hukuku uygulanıyor: Besleme basın devreye sokuldu, valilik eylemleri yasakladı, e-devletten sendika üyeliği engellendi, işçilerin önüne polis-jandarma barikatı çekildi, gözaltılarla gözdağı verildi… Hiçbirinden sonuç alınamayınca ‘suç icadı’yla BİRTEK-SEN Başkanı Mehmet Türkmen tutuklandı.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
16 Şubat 2025 - Sefer Selvi

Evrensel'i Takip Et